Seminar Stereotypen op de Nederlandse werkvloer: hoe we elkaar echt zien

Header image

Met plezier nodigen we je uit om 31 mei onze gast te zijn op het seminar ‘Stereotypen op de Nederlandse werkvloer: hoe we elkaar echt zien’, waarin we de resultaten zullen delen van ons onderzoek, en praktische interventies zullen aanreiken op het gebied van beeldvorming, gelijkwaardigheid en inclusiviteit.

Seminar Stereotypen op de Nederlandse werkvloer: hoe we elkaar echt zien

In het kader van inclusiviteit is het belangrijk dat we weten hoe we elkaar op de werkvloer waarnemen, en wat de impact van zo’n indruk is. Helaas is veel van onze kennis over sociale beeldvorming gebaseerd op buitenlandse onderzoeken. Met het project ‘Sociale beeldvorming op de Nederlandse werkvloer’ brengen we hier verandering in.

Met prof. Dr. Naomi Ellemers en Dr. Félice van Nunspeet van de Universiteit Utrecht, die samenwerken met prof. Dr. Susan Fiske van Princeton University, deden we de afgelopen jaren onderzoek op de werkvloer. Dat deden we bij verschillende soorten grote en kleinere bedrijven in Nederland: van MKB tot beursgenoteerd. We brachten in kaart hoe verschillende sociale groepen daar gezien worden.

De verrassende uitkomsten van dit onderzoek presenteren we tijdens dit seminar. Op het programma staat een interactieve keynote over het onderwerp beeldvorming en een paneldiscussie met de volgende prominenten van de Nederlandse werkvloer:

Daarnaast kunnen gasten deelnemen aan een workshop naar keuze. De keuzeonderwerpen zijn:

Wanneer: dinsdag 31 mei
Wie: 75 genodigden
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Tijd: 14.30 – 17.30
Kosten: 95 euro (inclusief btw)


Inschrijven voor het seminar
Wil jij bij dit seminar zijn? Reserveer dan hier alvast jouw plek. Mocht deze link niet werken, stuur dan een mailtje naar secretariaat@nobbemieras.nl en vermeld 'Aanmelding seminar via website' in de titel. Nadat we jouw mailtje ontvangen hebben krijg je meer informatie en een factuur.

Over Nobbe Mieras

Dit seminar wordt georganiseerd door trainingsbureau Nobbe Mieras, in samenwerking met de onderzoeksgroep organisatiegedrag van de Universiteit Utrecht. Nobbe Mieras verzorgt evidence based leiderschapstrainingen over strategische communicatie in binnen- en buitenland. Daarom is het ook voor hen belangrijk te weten wat Nederlandse onderzoeksgegevens laten zien.