Storydesign e-course

Online cursus: leren presenteren met Storydesign e-course

Flexibel leren in je eigen omgeving

Een sterke presentatie boeit vanaf het allereerste moment, is kraakhelder en blijft lang hangen in de hoofden van de luisteraars. Maar hoe maak je zo’n verhaal?De e-course Storydesign biedt je de unieke kans om vanuit je luie stoel je overtuigingskracht aanzienlijk te vergroten.

Succesvol presenteren

Het geheim van een succesvolle presentatie zit aan de achterkant: het ontwerp van je verhaal bepaalt grotendeels de impact van je presentatie. En over het ontwerpen van overtuigende verhalen is veel meer bekend dan de meeste mensen weten. In zeven overzichtelijke modules nemen Farah Nobbe en Natalie Mieras je stap voor stap mee door deze inzichten. Ze hebben hun jarenlange ervaring met duizenden deelnemers omgezet in een simpele, maar ingenieuze methodiek, die je presentaties voor altijd zal veranderen. Farah en Natalie leren je wat de geheimen van klassieke denkers als Aristoteles zijn, maar ook hoe succesvolle TED praatjes tot stand komen. Daarnaast ontdek je welke intrigerende kennis de hedendaagse wetenschap over beïnvloeding biedt.

Presenteren kun je leren

De e-course Storydesign leert je hoe je het vertrouwen van je toehoorders wint, hoe je hen op jouw manier naar de realiteit laat kijken en – niet onbelangrijk – hoe je hen tot actie aanzet. Het effect? Slimme, glasheldere en meeslepende presentaties waarmee je meer invloed hebt dan ooit. En dat allemaal in je eigen tijd en tempo.

Lengte: 7 modules

Tijdsbesteding: ongeveer 4 uur

Inclusief:
14 downloads (13 artikelen + een werkboek)
13 unieke video’s
25 unieke audiofragmenten
Jaarlicentie Storydesigner-app t.w.v. € 27,50
Boek Storydesign t.w.v. € 22,50
Plus: Aanvullende coaching tijdens het Storydesign-spreekuur

Prijs: € 195,- (incl. btw)

Koop de e-course Storydesign

Na betaling via Ideal heb je direct toegang tot de e-course en de storydesign-app voor de periode van een jaar. Op de eerstvolgende werkdag na je betaling ontvang je een factuur via de mail en wordt je Storydesign boek per post verstuurd.

Wat anderen over de e-course zeggen

“Ik heb de cursus als erg prettig en leerzaam ervaren. Er was een fijne afwisseling tussen theorie op papier, gesproken tekst en voorbeeld filmpjes ter inspiratie. Verschillende kijkopdrachten hebben mij geholpen om de verschillende vormen van het opbouwen van een verhaal te herkennen. Mij geeft dit handvatten om het nu ook zelf te gaan toepassen. Ik zou deze e-course aanraden aan mensen die weleens moeten spreken voor publiek en een leidraad zoeken om hun verhaal vorm te geven.”
Rhea Flohr, docent/trainer

Ik ben tevreden. De afwisseling tussen de theorie en de video voorbeelden is goed. De opdrachten zijn concreet en afgestemd op wat er net is uitgelegd. De uitleg in de video’s is helder. Ik vind het prettig dat je de cursus in je eigen tempo en tijd kunt volgen. De cursus heb ik aangeschaft omdat ik wil leren om overtuigende presentaties te maken, wat ik lastig vind omdat de voorbeelden die ik op mijn werk zie juist heel technisch en academisch zijn.”
Emmeline Marttin, patent examiner

“De filmpjes zijn aansprekend, en de informatie wisselt goed af met de praktische opdrachten. Ook wordt er handig en leuk gebruik gemaakt van bestaand materiaal, zodat je ook voorbeelden te zien krijgt van bekendere en onbekendere sprekers. Aan de hand van de filmpjes ga je met opdrachten aan de slag om je eigen presentatie te maken. Dat is erg handig, want je bouwt dus meteen aan je eigen ontwikkeling en verhaal.” 
Kris Vermaas, trainer/entrepeneur

Inhoudsopgave e-course Storydesign

Module 1: Het proces van overtuigen
1.1 Inleiding e-course
1.2 Over de retorica
1.3 Karakter
1.4 Redenering
1.5. Emotie
1.6 Jouw leerdoelen

Module 2: Je strategie bepalen
2.1 Welk genre?
2.2 Welke categorie?
2.3 Doelen stellen
2.4 Je publiek analyseren

Module 3: Je Storydesign bepalen
3.1 Het grote idee: Je kernboodschap formuleren
3.2 Digitaal of op papier ontwerpen
3.3 In segmenten werken

Module 4: Sterk beginnen
4.1 De aandacht trekken
4.2 Begrip creëren
4.3 Je publiek welwillend maken

Module 5: Tot de kern komen
5.1 De feiten schetsen
5.2 Je kernboodschap
5.3 De ‘waarom’ of de ‘hoe’ route bepalen
5.4 Een contra argument gebruiken

Module 6: Een onvergetelijk einde
6.1 Kort samenvatten
6.2 Je publiek emotioneren
6.3 Call to action

Module 7: Je Storydesign illustreren
7.1 De SEXI-richtlijn
7.2 Storydesign & SEXI
7.3 Vormen van illustration
7.4 Werken met slides
7.5 Jouw leerdoelen

Prijs: € 195,- (incl. btw)

Koop de e-course Storydesign