Boeken over presenteren

Storydesign

Paperback, 176 blz.
Nederlandstalig
Boom Uitgevers Amsterdam
1e druk, 2017
EAN: 9789024404339

Bestel hier
Speak up dear!

Paperback 128 blz.
Nederlandstalig
Academic Service

1e druk, 2012
ISBN 978 90 5261 966 8

Bestel hier
Meestersprekers

Gebonden 191 blz.
Nederlandstalig
Academic Service

2e druk, 2010
ISBN-13: 9789052617350

Bestel hier

Storydesign

Het geheim achter een strategisch ijzersterk verhaal

Het geheim van een succesvolle presentatie zit aan de achterkant: het ontwerp van je verhaal bepaalt grotendeels de impact van je presentatie. En over het ontwerpen van overtuigende verhalen is veel meer bekend dan de meeste mensen weten.

Een sterke presentatie boeit vanaf het allereerste moment, is kraakhelder en blijft lang hangen in de hoofden van de luisteraars. Toch komen veel sprekers niet veel verder dan het chronologisch oplezen van eindeloze hoeveelheden bullet points. Ze drijven hun publiek eerder tot wanhoop dan dat ze overtuigen. Dat is jammer, zeker als je bedenkt dat dit niet nodig is.

In Storydesign vind je de geheimen van klassieke denkers als Aristoteles, maar krijg je ook insider tips van storytellers als Walt Disney. Daarnaast ontdek je welke intrigerende kennis de hedendaagse wetenschap over beïnvloeding biedt. Farah Nobbe en Natalie Mieras nemen je stap voor stap mee door al deze inzichten. Ze hebben hun jarenlange ervaring met duizenden deelnemers omgezet in een simpele, maar ingenieuze methodiek, die je presentaties voor altijd zal veranderen: storydesign.

Storydesign is de gouden standaard voor het ontwerpen van presentaties. Na het lezen van dit boek weet je hoe je het vertrouwen van je toehoorders wint, hoe je hen op jouw manier naar de realiteit laat kijken en – niet onbelangrijk – hoe je hen tot actie aanzet. Het effect? Slimme, glasheldere en meeslepende presentaties waarmee je meer invloed hebt dan ooit.

Recensies Storydesign

‘Soms loop je tegen een boek aan waar je echt praktisch mee aan de slag kunt. Ook als je al het nodige weet over een onderwerp. Storydesign is zo’n boek.’
(Communicatie Magazine)

“Dit boek zal veel mensen een enorme steun in de rug en inspiratie voor hun presentatie geven”
(Frankwatching)

‘Storydesign is een heel praktisch boek. Er is voldoende achtergrondinformatie, maar de toepassing staat voorop. Met een simpel, maar doeltreffend schema word je geholpen structuur te brengen in je verhaal. Ik ben er op de bank, met papier en potlood, mee aan de gang gegaan. Al snel was daarbij ook een gum nodig. Na twee uurtjes krabbelen en verbeteren was ik zeer tevreden over het resultaat.’
(Managementboek)

“Het mooie aan het boek is dat je tijdens het lezen direct aan de slag kunt gaan met jouw eigen storydesign dankzij de werkbladen in het boek en de Storydesigner-app. Op de website vindt je ook nog eens extra video’s en achtergronden die je op weg helpen in je eigen proces. Persoonlijk vond ik dat het meest toepasbare deel van het boek.”
(Marketingfacts)

Speak up dear!

Over vrouwen, profileren en spreken

Spreken is een fantastisch middel om je professionele zichtbaarheid te vergroten. Maar een vrouw die spreekt moet balanceren op een smalle evenwichtsbalk. Als ze zich te dominant opstelt wordt ze afgewezen omdat ze niet aardig genoeg is. Gedraagt ze zich weer te aardig dan wordt ze niet serieus genomen. De eisen die aan vrouwen gesteld worden zijn heel anders dan de eisen die aan mannen gesteld worden. Een vrouw die aan zelfpromotie doet wordt erom afgewezen, terwijl een man die precies hetzelfde doet een ‘lekkere competente vent’ is. Hoe zit dit precies? Waarom worden er eigenlijk andere dingen van vrouwen verwacht? En hoe ga je hier slim mee om? Dit boek laat je zien wat het geheim is van sterk geprofileerde vrouwen. Het geeft je de middelen in handen om strategisch om te gaan met de uitdagingen rond het spreken. Van de inhoudelijke voorbereiding tot aan je kledingkeuze: het passeert allemaal de revue. Zodat je vanaf nu elk podium met succes kunt beklimmen. Speak up dear!

Recensies Speak up dear!

‘Natalie en Farah geven nuchtere, geestige en intelligente adviezen waar je als spreker écht wat aan hebt.’
(Cécile Narinx, hoofdredacteur ELLE)

“Het beste boek voor je carrière als spreker, op het podium of aan de vergadertafel”
(Simone Brummelhuis, founder en CEO The Next Women)

“Een aanrader voor alle vrouwen, ook ervaren communicatieprofessionals, die tijdens gesprekken, presentaties en andere optredens met overtuigingskracht willen spreken.”
(Logeion)

“In hun prettig, toegankelijk geschreven boek Speak up dear! (geen jargon!) fileren coaches Farah Nobbe en Natalie Holwerda-Mieras de presentatie van diverse invloedrijke vrouwen.”
(Opzij)

“Met de vrouw als uitgangspunt voegt dit complete en prettige boek echt iets toe.”
(NBD|Biblion)

 

 

Meestersprekers

Over de kunst van het spreken

Wat is de essentie van goed spreken? Wat maakt iemand tot een meesterspreker? Welke kenmerken zijn daarbij doorslaggevend? En is presenteren iets wat u kunt leren? In ‘Meestersprekers’ zijn negentien bekende sprekers aan het woord. Zij geven een diepgaande en verrassende inkijk in de praktijk van het presenteren. Openhartig delen ze hun ervaringen. Dit levert niet alleen waardevolle inzichten op maar maakt ‘Meestersprekers’ tevens tot een inspirerend boek dat zelfs de meest timide spreker uit zijn schulp zal doen kruipen. Laat u inspireren door de meest bevlogen en begaafde sprekers van Nederland!

Met medewerking van Alexander Rinnooy Kan, Hans Wiegel, Ben Tiggelaar, Leo Blokhuis, Hedy d’Ancona, Anne van der Meiden, Gerard Spong, Yvonne van Rooy, Michiel Muller, Simone Brummelhuis, Ronald Naar, Frits van Oostrom, Carel ter Linden, Hans van Breukelen, Bercan Günel, Jos Burgers, Paul Schnabel, Robert Benninga en Manfred Kets de Vries.

Recensies Meestersprekers:

‘Kopen dit boek!’
(Vakblad Communicatie)

‘Een meesterlijk boek.’
(NBD|Biblion)

‘Een leerzaam boek , leuk om te lezen door de vele citaten van meestersprekers.’

(Kennislink)

Levert een rijk en gevarieerd beeld op van de kunst van het spreken.’
(Geld & Dienstverlening)

‘Eigenlijk is het een masterclass op papier.”
(Vakblad C. van Logeion)

‘Meestersprekers is meesterlijk.’
(Speechschrijvers Gilde)