Hoe zeg je nee tegen iemand die de wereld wil verbeteren?

vrijdag 22 december 2017

In de afgelopen weken riepen we je op om jouw favoriete idealist voor te dragen voor onze Storydesign-actie. Om het verschijnen van ons boek Storydesign te vieren waren we van plan om zes idealisten uit te kiezen die kosteloos deel zouden kunnen nemen aan de training Storydesign. So far so good. Maar toen stroomden de hartverwarmende voordrachten binnen….

“Hij maakt zich hard voor de mensen die dat zelf niet kunnen en vangt de klappen op waar nodig.”

“Zij is een inspiratiebron met haar ervaring, ambities en kennis over de win-win tussen bedrijven en NGO’s die samenwerken aan betere gezondheidszorg in Afrika.”

“Hij is extreem energiek, en heeft een passie om de levenskwaliteit van andere mensen te verhogen. Daarnaast is hij is niet vies om de handen uit de mouwen te steken.”

“Het is echt mooi om te zien hoe ze vast houdt aan haar drive om bij te dragen aan de zelfvoorzienendheid van lokale gemeenschappen.”

Toen we deze en de vele andere aanbevelingen lazen realiseerden we ons dat we niet konden en wilden kiezen. Want hoe wijs je iemand af die de wereld mooier wil maken? Hoe zeg je nee tegen iemand die zich zo inzet voor anderen? We hebben er daarom voor gekozen om niet een, maar drie trainingen Storydesign voor deze idealisten te organiseren. Hiermee kunnen we alle voordrachten honoreren.

We feliciteren Marco Smit, Annet Brouwer, Maria Ouwehand, Dirkje Jansen, Karin Koenders, Inge Tisson, Margriet van de Woerd, Esther Blokker, Karin Jensma, Harmen van de Laan, Sharmila Angoelal, Deborah Gravestein, Marlies van Hilten en Marc Boekenstijn met hun plek in de training.

Een eervolle vermelding is er voor Antonie Fountain, die meerdere malen is voorgedragen. En voor onze trainer Ina Giesen, die spontaan riep: ‘Ik wil ook wel een groep doen hoor, ik ben gek op idealisten!‘. Onze kerst kan niet meer stuk.