The Hillary Happening – een feestelijk seminar voor ongekend ambitieuze vrouwen

donderdag 15 september 2016

UPDATE: klik hier voor de foto’s en video van het event!

De kans is groot dat Hillary Clinton op 8 november gekozen wordt als eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. Als dat gebeurt is het niet alleen een feest voor de Democraten, maar voor alle ambitieuze vrouwelijke professionals ter wereld, wat hun politieke kleur ook is. Dinsdag 8 november wordt de dag van de succesvolle vrouw, en wij willen dat graag met jou vieren. Niet alleen door het glas met elkaar te heffen, maar vooral door het succes van Hillary te ontleden en ervan te leren.

Toonaangevende communicatie-experts laten jou zien hoe Hillary hier gekomen is, en geven je in vijf verschillende workshops de middelen in handen om een even onvergetelijke carrière te maken. We sluiten het seminar af met een feestelijk diner in Amerikaanse stijl, terwijl we live de verkiezingen volgen. Happy Hillary!

The Hillary Happening

Programma

14.00 – 14.45 Plenaire opening: Hillary’s dilemma

Een vrouw die zichzelf profileert moet balanceren op een smalle evenwichtsbalk. Als ze zich te dominant opstelt wordt ze afgewezen omdat ze niet aardig genoeg is. Gedraagt ze zich weer te aardig dan wordt ze niet serieus genomen. Het heeft Hillary Clintons spindoctors heel wat slapeloze nachten gekost. Als ze te stevig optrad vonden de kiezers haar onaantrekkelijk, maar als ze zich te vrouwelijk opstelde ging het ten koste van haar gezag. Helaas beperkt dit dilemma zich niet tot de presidentskandidaten. Overal waar vrouwen werken steken deze vragen de kop op. Presentatie-experts Farah Nobbe en Natalie Mieras laten je tijdens deze lezing zien hoe je met dit dilemma af kunt rekenen.

15.00 – 16.30 Workshopronde 1

Alle deelnemers maken vooraf een keuze uit twee van de vijf workshops. De onderwerpen zijn styling, spreken, zichtbaarheid, zelfvertrouwen en framing. Deze workshops duren anderhalf uur en worden in twee rondes gegeven. Dit zijn de workshops:

The art of strategic styling – uniform of eigen stijl?

In 2008 weigerde Hillary Clinton om te poseren voor de cover van de Amerikaanse Vogue. Reden: bang om te vrouwelijk over te komen. Ironisch genoeg verloor ze de strijd van Barack Obama juist doordat ze als te hard en te mannelijk werd gezien. Acht jaar later zien we een hele andere Hillary. Met als eerste post op haar Instagram account zelfs een foto van een kledingrek met blauwe, witte en rode ‘pantsuits’ met daaronder de woorden ‘Hard Choices’. Haar twitter biografie beschrijft haar levenspad als een ‘everywoman’: “wife, mom, grandma, women+kids advocate, FLOTUS, Senator, SecState, hair icon, pantsuit aficionado, 2016 presidential candidate.”. Het lijkt erop dat Hillary mode niet langer beschouwt als een valkuil, maar als een belangrijke strategische factor.

Wat kun jij leren van de kledingkeuzes van Hillary Clinton? En hoe zet je die lessen in voor je eigen carrière? Image consultant drs. Sascha Bertus leert je de ins & outs van strategisch stylen.

 Speak like Hillary – leer effectief pitchen

Jon Favreau, Obama’s voormalige speechwriter, zei eens over Hillary “She charmed you not by speaking, but by listening”. Zelf zegt ze hierover dat niet dezelfde retorische begaafdheid heeft als haar man. Toch staat ze vrijwel dagelijks op een podium en boekt ze hiermee grote successen. Je hoeft dus geen Obama te zijn om te overtuigen. Maar het is wel belangrijk om deze vaardigheid te ontwikkelen, omdat het veel voor je carrière kan betekenen. Tijdens deze workshop ontdek je hoe Hillary haar publiek niet alleen op cognitief niveau, maar ook op onderbuikgevoel aanspreekt. Hoe zorg je ervoor dat het publiek je verhaal echt hoort en onthoudt? Hoe haal je de laatste restjes twijfel weg en zorgt je dat je verhaal doorverteld wordt?

Presentatie-expert Natalie Mieras leert je de drie geheimen van Hillary’s pitches kennen en gebruiken. Na deze workshop heb je als spreker meer impact op de momenten dat het er echt toe doet.

 If you’ve got it, flaunt it – succes met zichtbaarheid

Is Hillary Clinton de beste presidentskandidaat? Heeft zij de beste opleidingen, de meeste ervaring en beschikt ze inhoudelijk over de beste bagage? Hoewel ze een indrukwekkend CV heeft laten deze presidentsverkiezingen zien dat kwaliteiten geen garantie zijn voor erkenning en succes. Het is belangrijk jezelf op de juiste manier en bij de juiste mensen voor het voetlicht te brengen. Veel vrouwen maken zich niet zo zichtbaar: ze zijn bang om op te scheppen en zich vaak niet bewust van het voordeel van het zichtbaar maken van zichzelf, hun kwaliteiten en resultaten. Door jezelf te profileren en zichtbaar te maken, heb je meer impact, krijg je meer erkenning en ben je succesvoller.

Zichtbaarheidsspecialist drs. Mirjam Hubregtse leert je anders te kijken naar werk gerelateerde situaties, jouw gedrag en wat je daarbij kunt leren van de keuzes die Hillary gemaakt heeft tijdens haar carrière.

Failing fast – over het ontwikkelen van een dikke huid

Hillary staat bekend als ‘the comeback kid’. Ze heeft in haar carrière ontelbaar veel teleurstellingen en mislukkingen moeten verwerken. Toch kreeg ze het voor elkaar om zichzelf iedere keer weer bij elkaar te rapen en vol energie door te gaan. Uit onderzoek blijkt dat ‘failing fast’, het vermogen om falen van je af te schudden en weer door te gaan, één van de belangrijkste factoren van succes is. Laat dat nou net niet de best ontwikkelde eigenschap zijn bij de meeste vrouwen. Veel vrouwen werken keihard om goed te presteren. Niet alleen omdat ze dat leuk vinden, maar ook omdat ze de gedachte aan falen onverdraaglijk vinden. Helaas zorgt deze instelling ook voor risicomijdend gedrag waardoor ze minder actie ondernemen.

In deze hilarische en bevrijdende workshop van presentatiespecialist Farah Nobbe leer je hoe je stopt met alles op jezelf te betrekken. Je ontdekt hoe je kunt ophouden met nutteloos piekeren en ontwikkelt strategieën om zaken van je af te laten glijden.

Frame it like Hillary – onzichtbaar overtuigen met taal

We schrijven september 2015. In het CBS programma ‘Face the nation’ probeert de interviewer Hillary negatief te framen als insider: “In politics this year, it looks like everyone wants an outsider. Now that puts you in a fix.” Hillary reageert met een spontane lach, waarop de interviewer haar nogmaals vraagt of haar dit niet in de problemen zal brengen. Dan antwoordt ze: “I cannot imagine anyone being more of an outsider than the first woman president, I mean really, let’s think about it. All these mothers and fathers bring me the placemats with all the presidents, and they bring their daughters and they say, ‘My daughter has a question for you. And then the daughter says, ‘How come there are no girls on this placemat?’ So, I think that is a pretty big, unconventional choice.” Met dit slimme antwoord haalde Hillary succesvol de angel uit het frame ‘insider’.

Tijdens deze workshop leert framing-expert drs. Sarah Gagestein je jouw ideeën net zo slim als Hillary te framen. Je ontdekt hoe je anderen door middel van framing onzichtbaar kunt overtuigen. Niet door te manipuleren, maar door je boodschap zo herkenbaar maken dat de ander het direct met je eens is.

16.30 – 17.00  Hotdog break

17.00 – 18.30  Workshopronde 2

18.30 – 21.30  Diner

We sluiten de dag af met een feestelijk diner in Amerikaanse stijl. Tussen de gangen door is er ruim de tijd om te netwerken, kijken we live naar de eerste berichten vanuit Amerika en nemen we contact op met onze eigen reporter in New York: Charlotte Pronk. Charlotte is in het dagelijks leven HR business partner bij AkzoNobel maar is een aantal weken in Amerika om campagne te voeren voor Hillary. Als klap op de vuurpijl vindt er een heuse Hillary modeshow plaats: The Hillary Pantsuit Parade.

The Hillary Happening viert het succes van Hillary, en inspireert ambitieuze vrouwen om meer uit hun carrière te halen. Kortom: een feest met blijvende impact.

The Hillary Happening is een initiatief van:

 

2738010675   rtg      Taalstrategie_logo kleur klein

 

 

 

 

The Hillary Happening wordt gehost door hoofdpartner:

 

download-1


The Hillary Happening wordt mede mogelijk gemaakt door: 

 

an

 

 

 

 

 

download-1

download

 

download

 


samdexy_logo