Welke idealist gun jij een goed verhaal?

maandag 13 november 2017

Deze maand verscheen ons derde boek: Storydesign, het geheim achter een strategisch ijzersterk verhaal. Om dit te vieren hadden we natuurlijk een persbericht kunnen typen, een feestje kunnen organiseren en het boek kunnen uitreiken aan een leuke bekende Nederlander. Maar hoezeer we ook van bitterballen en galajurken houden, het leek ons een beter idee om het dit keer helemaal anders aan te pakken. En daarbij hebben we jou nodig.

Storydesign is een simpele maar ingenieuze methodiek die presentaties voor altijd verandert. Het leert je hoe je het vertrouwen van je publiek wint, hoe je ze op jouw manier naar de realiteit laat kijken en – niet onbelangrijk – hoe je ze tot actie aanzet. En dat maakt nogal een verschil. We zagen in de afgelopen vijftien jaar hoe duizenden deelnemers er hun verhaal mee ontwierpen. We zagen hoe ondernemers er aanbestedingen mee wonnen, hoe CEO’s er hun board mee overtuigden en hoe architecten er een opdracht mee binnensleepten. Want een goed verhaal geeft echte invloed. En sommige mensen gun je net wat meer invloed dan anderen.

Dat bracht ons op het volgende idee: om het verschijnen van ons boek te vieren bieden we zes idealisten een gratis plek in de training Storydesign aan. Daar leren de deelnemers hoe ze een glasheldere, slimme en meeslepende presentatie kunnen maken. Uit deze zes kiezen we twee deelnemers die individueel door ons verder begeleid worden in het uitwerken van hun verhaal naar een presentatie van 15 minuten. Op 27 februari 2018 vertellen deze twee idealisten hun verhaal op een feestelijke avond in Amsterdam. Daar staan ze voor de uitdaging om zoveel mogelijk mensen warm te maken voor hun doel. Uiteraard mogen ze hiervoor hun relaties uitnodigen. Oh, en er zijn ook bitterballen. En een boekuitreiking.

Dit is hoe het werkt:

1. Meld jouw favoriete idealist of ideële organisatie voor 22 december 2017 aan via info@nobbemieras.nl .Vertel ons waarom deze persoon of organisatie een goed verhaal verdient.

2. Het is helaas niet mogelijk om jezelf aan te melden, je moet voorgedragen worden.

3. Let erop dat jouw idealist aanwezig kan zijn op de volgende twee data: donderdag 11 januari 2018 (training Storydesign in Arnhem) en dinsdag 27 februari (feestelijke presentatie in Amsterdam)

4. Religieuze of politieke organisaties kunnen helaas niet meedoen. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor organisaties met een winstoogmerk.

5. Wij kiezen de zes meest aansprekende kandidaten uit. Op vrijdag 22 december 2017 krijgen alle idealisten en hun aanmelders een bericht, ook als ze niet geselecteerd zijn.

We hopen heel erg dat je ons enthousiasme deelt en ons laat weten wie jouw favoriete idealist is. Want na al die jaren weten we het heel zeker: je hoeft geen charismatisch genie te zijn om anderen te inspireren. Een beetje lef en een goed verhaal doen al wonderen.

 

Welke idealist gun jij een goed verhaal?