Coronavirus: trainingen op locatie vanaf 7 juni weer mogelijk, online trainingen blijven beschikbaar Meer informatie.

Hero video

Storydesign en Storytelling Online

9,3
(75 ervaringen)
2 x 8 uren € 1695,- 6 deelnemers

Er schuilt een grote kracht in Storytelling, maar in de praktijk is het best lastig om ermee aan de slag te gaan. Zonder een goeie structuur is Storytelling namelijk doelloos entertainment. Je kunt leren hoe je een anekdote door middel van Storytelling mooi opbouwt, hoe je het vertelt en hoe je het tot in de puntjes uitwerkt, maar daarmee heb je nog geen effectieve presentatie. Storytelling kan niet zonder strategie, en een strategie kan niet zonder Storytelling. Vanuit dit dilemma ontwikkelden we de Storydesign en Storytelling methodiek.

Liever live? We bieden deze training ook op locatie aan.

Na deze training Storydesign en Storytelling Online
 • Kun je slimme, glasheldere en meeslepende presentaties maken waarmee je meer invloed hebt dan ooit.
 • Kun je door Storydesign een strategisch ijzersterke presentatiestructuur ontwerpen.
 • Ben je in staat om met Storytelling inspirerende anekdotes te vertellen.

Ontdek de kracht van Storydesign en Storytelling

In deze training leer je hoe je eerst een Storydesign maakt, waarna je dit presentatie-ontwerp verrijkt met anekdotes: Storytelling. Deze manier van werken levert presentaties op die to the point, overtuigend en meeslepend zijn. Het geeft je de middelen in handen om niet alleen het hoofd, maar ook het hart van je luisteraar je raken.

Daarbij putten we uit de rijke bronnen van de neurologie, de psychologie, de retorica en natuurlijk het theater. In deze training brengen we beproefde inzichten terug tot een overzichtelijk methodiek die je stap voor stap kunt toepassen, of je nu van nature een begnadigde Storyteller bent of niet. Het geeft je de middelen in handen om echt onvergetelijke presentaties te ontwerpen.

We bieden deze training ook live aan.

Wat gaan we doen?

Dagdeel 1

Tijdens de eerste twee dagdelen van deze training laten we je kennismaken met de psychologische principes van het overtuigd raken. We laten je zien hoe je je verhaal inricht op dit proces en hoe je door middel van Storydesign samenhangende en overtuigende presentaties ontwerpt die echt indruk maken.

 • Doordat je leert werken met een razend handige notitie-techniek bouw je interessante en appellerende presentaties. Het effect is dat je publiek het begrijpt, geboeid is en overtuigd raakt.
 • We leren je op een strategische manier een presentatie ontwerpen. Je ontdekt hoe jouw keuzes je publiek beïnvloeden.
 • We maken je stap voor stap vertrouwd met de methodiek van Storydesign. Je creëert hiermee een heldere spanningsboog waarmee je jouw publiek van begin tot het einde boeit.

Dagdeel 2

 • Je leert je verhaal snel en overzichtelijk noteren in de digitale Storydesigner. Deze manier van werken scheelt veel voorbereidingstijd en biedt je de gelegenheid om razend snel aanpassingen te maken en met collega’s te sparren over je presentatie
 • We leren je hoe je slides via de 3-seconden regel zo kunt gebruiken, dat ze het communicatieve gehalte van je verhaal versterken in plaats van verzwakken.

Dagdeel 3

Tijdens dagdeel 3 en 4  leer je hoe je jouw storydesign kunt verrijken met Storytelling. We laten je zien welke elementen van storytelling geschikt zijn voor een professionele omgeving.

 • Je leert Storytelling technieken die je op allerlei plekken in kunt zetten, bij presentaties, in vergaderingen of een-op een gesprekken. Je leert de finesses van het beïnvloeden door middel van Storytelling.
 • We laten je de verschillende niveaus van beïnvloeding zien. Hoe beïnvloed je niet alleen het hoofd van je toehoorder, maar ook de onderbuik.
 • Tijdens deze training laten we je zien wat er mogelijk is met Storytelling. Je leert verschillende soorten illustraties gebruiken: anekdotes en analogieën.

Dagdeel 4

 • We leren je hoe je Storytelling kunt inzetten om je punt overtuigend te maken. Een uitspraak als: “Wij zijn een ervaren partij” gaat bij de luisteraar al gauw het ene oor in, het andere oor uit. We leren je anekdotes vertellen die ervoor zorgen dat de luisteraar zèlf denkt “Wat een ervaren partij!”. De luisteraar zal dit als overtuigender ervaren.
 • Je ontdekt hoe je interessante verhalen opspoort en voor professionele doeleinden gebruikt.
 • Je leert de 10 geboden van Storytelling kennen en gebruiken.
 • We laten je diverse voorbeelden zien van geslaagde en minder geslaagde vormen van Storytelling. Zo leer je hoe je in jouw werksituatie handig te werk kunt gaan.

Je werkt met een doorgewinterde trainer die zelf afkomstig is uit de wereld van televisie- en filmscenario’s.

Praktisch

Dit trainingsprogramma vindt online plaats in Microsoft Teams. We gaan ervan uit dat je de basics van online platforms beheerst: je kunt videobellen, de chatfunctie gebruiken en je beeldscherm delen. Mocht je daar behoefte aan hebben dan ben je een half uur voor aanvang van de eerste sessie online welkom voor een kleine tour door de Teams-omgeving van deze training.

Goede praktische training waarbij je leert een verhaal te structureren maar ook te vertellen. Een must voor iedere professional!

Leesvoer over Storydesign en Storytelling

Waarom Nobbe Mieras
 • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
 • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
 • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.

Ina Giesen

Accountmanager / Trainer

Ina Giesen is een prettige en professionele trainer, die op de persoon afgestemd advies geeft en je direct haar feedback in de praktijk laat brengen.

Ina Giesen (1970) is accountmanager en presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar studie ontwikkelde Ina organisatietrainingen en werkte ze als organisatieadviseur in complexe veranderingstrajecten. Ina gebruikt theatertechnieken en methoden in trainingen gericht op presentatie, communicatie en samenwerking. Ina werkte met hoogopgeleide professionals in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, de cultuur en de wetenschap. Door haar achtergrond wordt Ina vaak gevraagd voor trainingstrajecten op het gebied van change en persoonlijke effectiviteit. In haar vrije tijd werkt ze met veel passie aan theater/film producties. Elementen uit deze vrije producties vinden hun weg naar trainingen. Hierdoor blijft haar aanpak onbevangen en fris.

Mail Ina

Natalie Holwerda-Mieras

Trainer / eigenaar

Geweldige training door een geweldige trainer! Veel geleerd over presenteren, welke stijl bij me past maar ook persoonlijke aspecten worden besproken. Heel waardevol!

Natalie Holwerda – Mieras (1969) is mede eigenaar van Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde een theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, waarna zij jarenlang werkte als regisseur en schrijver voor theater en televisie. In 1993 richtte zij Theaterwerkplaats Ode op. Zij zou tot 2002 artistiek leider van deze werkplaats blijven. In 2002 maakte zij de overstap naar de trainingswereld. Ze werkte als freelance- en presentatietrainer voor diverse opdrachtgevers. Vanaf het begin van de oprichting van Nobbe trainingen in 2004 was Natalie nauw betrokken bij het bureau, als trainer en als ontwikkelaar. Begin 2009 werd ze partner waarna de naam van het bureau veranderd werd naar Nobbe Mieras trainingen.

Mail Natalie

Thijs Feenstra

Trainer

Op een prettige en zeer enthousiaste manier neemt Thijs je mee, en wonder boven wonder pak je het door zijn aanpak makkelijk op.

Thijs Feenstra (1959) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Hij studeerde in 1984 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen als eerstegraads theaterdocent. Na zijn studie werkte hij als acteur voor film (o.a. ‘Zwartboek’ en ‘Brief voor de Koning’) en televisie (o.a. ‘Bureau Kruislaan’ en ‘Baantjer’). Als theateracteur was Thijs verbonden aan de gezelschappen ‘Tryater’ en ‘De Appel’. Sinds 2000 werkt Thijs als trainingsacteur en communicatietrainer. Hij heeft een brede ervaring opgebouwd binnen verschillende werkvelden. Hij weet als geen ander hoe een verhaal overtuigend verteld moet worden, en welke mechanismen daarbij een rol spelen.

Mail Thijs

WM_190701_31.jpg
Heb je vragen?

Bel of e-mail gerust. Ons team staat voor je klaar.

Inschrijven