Coronavirus: trainingen op locatie vanaf 7 juni weer mogelijk, online trainingen blijven beschikbaar Meer informatie.

Hero video

Storytelling Online

9,3
(14 ervaringen)
8 uren € 845,- 6 deelnemers

Storytelling, oftewel het vertellen van verhalen, geeft je het vermogen om je luisteraar op een totaal ander niveau bij je inhoud te betrekken. Doordat je luisteraars voor zich zien wat je vertelt kun je hen meer op hun onderbuik aanspreken. Nog een voordeel is dat storytelling ervoor zorgt dat je verhaal beter onthouden wordt.

Maar voordat je sappige verhalen gaat verzinnen moet je weten dat er een groot verschil is tussen spannende verhalen bij het kampvuur en vormen van storytelling die geschikt zijn voor bedrijfspresentaties. Je moet weten wat je doet voordat je aan de slag gaat; niet alles is bruikbaar en niet alles werkt.

Na deze training Storytelling
 • Kun je intelligente data combineren met storytelling
 • Weet je hoe je een abstract statement omtovert in een aansprekend verhaal
 • Ken je de finesses van het beinvloeden van door middel van storytelling

De kracht van Storytelling

Veel mensen denken dat inspirerend presenteren voorbehouden is aan een select groepje mensen met charismatische gaven. Wat ze niet weten is dat het geheim vaak niet in de uitvoering zit, maar in de mate van storytelling.

De reden waarom je presentaties niet altijd landen is waarschijnlijk de mate van abstractie die je hanteert. Abstracte informatie (“Deze innovatieve challenges zorgen ervoor dat we als organisatie weer in de driversseat kunnen plaatsnemen…”) gaat ons ene oor in en ons andere oor uit. We begrijpen wel wat de ander zegt, maar verder gebeurt er weinig. Sterker nog, als je een MRI van de hersenen zou maken tijdens een abstract verhaal dan zou je letterlijk weinig breinactiviteit zien.

Om betrokken te kunnen raken hebben we concrete beelden nodig. Echte dingen die we voor ons kunnen zien. Aansprekende presentaties bevatten daarom naast abstracties en onderbouwingen ook altijd anekdotes, metaforen of analogieën. Wie gebruik maakt van deze elementen doet aan storytelling.

Tijdens deze storytelling training leer je hoe je intelligente data kunt combineren met storytelling. We laten je zien welke elementen van storytelling geschikt zijn voor een professionele omgeving. Je leert technieken die je op allerlei plekken in kunt zetten, bij presentaties, in vergaderingen of een-op een gesprekken. Deze training leert je de finesses van het beïnvloeden door middel van storytelling.

Wat gaan we doen?

Programma

 • Deze training vindt online in Teams plaats.
 • We laten je de verschillende niveaus van beïnvloeding zien: hoe beïnvloed je niet alleen het hoofd van je toehoorder, maar ook de onderbuik?
 • Tijdens deze training laten we je zien wat er mogelijk is met storytelling. Je leert verschillende soorten illustraties gebruiken: anekdotes, metaforen en analogieën.
 • We leren je hoe je storytelling kunt inzetten om je punt overtuigend te maken.
 • Je ontdekt hoe je interessante verhalen opspoort en voor professionele doeleinden gebruikt.
 • Je leert de 10 geboden van Storytelling kennen en gebruiken.
 • We laten je voorbeelden zien van geslaagde en minder geslaagde illustraties. Zo leer je hoe je in jouw werksituatie handig te werk kunt gaan.
 • Je werkt met een doorgewinterde trainer die zelf afkomstig is uit de wereld van televisie- en filmscenario’s.

Tijdens de training Storytelling ervaar je wat een goed aansprekend en inspirerend verhaal doet en leer je stapsgewijs zelf zo'n verhaal opbouwen en presenteren. Ik heb niet alleen geleerd hoe storytelling werkt, ik heb het ook gedaan en ging naar huis met een goed verhaal.

Meer leren over Storytelling

Meer lezen over Storytelling en hoe je dit kunt inzetten tijdens je presentaties?
Lees dan meer in onze blogs:

 • Je hoeft niet alles te vertellen om toch illusie van een goed verhaal te wekken. Lees hier het artikel wat Natalie Mieras over Storytelling schreef voor Marketingfacts.
 • Wie met Storytelling aan de slag gaat komt al snel de klassieke 'heldenreis' tegen. Lees in dit artikel van Natalie Mieras hoe het verhaal van Maarten van der Weijden voldoet aan alle klassieke regels.
Waarom Nobbe Mieras
 • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
 • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
 • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Aanmelden voor de online Storytelling training

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.

Jeroen de Waard

Trainer

“Jeroen combineert een prettige sfeer met een scherpe inhoudelijke analyse”

Jeroen de Waard (1974) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Na zijn afstuderen aan de Academie voor Drama in 2006 werkte hij als acteur en regisseur. In 2012 richtte hij met Sjoerd Wintzen theatergroep De Braafste Jongetjes van de Klas op. Zij speelden voorstellingen in het theater en op festivals. Hiernaast werkt Jeroen al jarenlang als trainer in interpersoonlijke vaardigheden. Hij gelooft heilig in de positieve impact die professionals kunnen maken, mits ze een goed verhaal hebben natuurlijk.

Mail Jeroen

Natalie Holwerda-Mieras

Trainer / eigenaar

Geweldige training door een geweldige trainer! Veel geleerd over presenteren, welke stijl bij me past maar ook persoonlijke aspecten worden besproken. Heel waardevol!

Natalie Holwerda – Mieras (1969) is mede eigenaar van Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde een theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, waarna zij jarenlang werkte als regisseur en schrijver voor theater en televisie. In 1993 richtte zij Theaterwerkplaats Ode op. Zij zou tot 2002 artistiek leider van deze werkplaats blijven. In 2002 maakte zij de overstap naar de trainingswereld. Ze werkte als freelance- en presentatietrainer voor diverse opdrachtgevers. Vanaf het begin van de oprichting van Nobbe trainingen in 2004 was Natalie nauw betrokken bij het bureau, als trainer en als ontwikkelaar. Begin 2009 werd ze partner waarna de naam van het bureau veranderd werd naar Nobbe Mieras trainingen.

Mail Natalie

WM_190701_31.jpg
Heb je vragen?

Bel of e-mail gerust. Ons team staat voor je klaar.

Inschrijven