Nieuw! Presenteren zonder spreekangst Plus

Nieuw! Presenteren zonder spreekangst Plus

In 2019 starten we met een nieuw initiatief: de driedaagse training Presenteren zonder Spreekangst Plus. Onze tweedaagse training Presenteren zonder Spreekangst is al jaren zeer succesvol in het bestrijden van overmatige spanning bij presentaties. Vooraf kunnen deelnemers het zich nauwelijks voorstellen, maar het is een feit dat het overgrote deel van de cursisten na de twee trainingsdagen plus follow-up, veel minder stress bij het presenteren ervaart. Geen paniek meer maar gezonde spanning.

De reden voor deze goede resultaten is dat spreekangst in wezen niet heel ingewikkeld is: het is een kwestie van snappen wat je verkeerd doet en vervolgens oefenen met een set nieuwe strategieën. Je kunt het vergelijken met het leren fietsen: als je oefent kan in principe iedereen het.

Extra dag begeleiding

Voor deelnemers die het prettig vinden om dit hele proces met wat meer begeleiding door te maken introduceren we de training Presenteren zonder Spreekangst Plus. In plaats van twee dagen krijg je drie volle dagen begeleiding van de trainer. Zo krijg je alle tijd om in een veilige setting nieuw gedrag in te laten slijten. Je oefent in de extra dag verschillende settings, omstandigheden en vaardigheden. Zo krijg je net een extra steuntje in de rug.

Inhoud training

Als je de nacht voordat je gaat presenteren niet kunt slapen van de spanning en black-outs krijgt als je je publiek de zaal ziet binnenkomen, heeft het niet veel zin om een reguliere presentatietraining te volgen. Je zult eerst een belangrijke andere stap moeten zetten en je spreekangst overwinnen. Er zijn veel mensen die aan angst voor presenteren lijden. Een groot deel van hen vermijdt het gewoonweg om te presenteren. Veel hoger opgeleide professionals kennen deze luxe niet; presentaties geven is nu eenmaal een essentieel deel van hun werk. Als zij ervoor kiezen om presentaties te vermijden, kiezen ze er automatisch voor om hun beroep niet meer uit te oefenen. Daarom is het voor deze hoger opgeleiden cruciaal om hun presentatie angst aan te pakken in plaats van te vermijden.

Aanmelden voor deze training

Spreekangst overwinnen

Het goede nieuws is dat het absoluut mogelijk is om de mate van angst voor presenteren drastisch terug te brengen: door systematisch te analyseren waar de oorzaak voor de angst ligt, door angstreductietechnieken toe te passen en triggers uit te slijpen. De resultaten van deze aanpak zijn bijzonder positief. Deelnemers geven aan dat het ze na de training lukt om hun zenuwen voor een presentatie terug te brengen naar ‘gezonde spanning’, óók als de spreekangst al jaren aanwezig was.

Wel scherp en alert, maar niet langer verlamd van angst.

Training Presenteren zonder spreekangst

  • We analyseren wanneer en in welke mate jouw presentatieangst opduikt. Hierdoor krijg je zicht op wat die angst nu precies triggert.
  • De manier waarop je je presentatie voorbereidt heeft veel invloed op je spanningsscores. We leren je daarom een voorbereidingsmethodiek die je verrassend veel overzicht en grip geeft op je verhaal waardoor je automatisch minder spanning in de uitvoering ervaart.
  • We leren je om presentaties systematisch te monitoren. Hierdoor word je regisseur van je situatie en lukt het je om strategisch bij te sturen.
  • Heel veel methodes om spanning te reduceren werken bij spreekangst juist contraproductief. Wij leren je manieren die je echt gaan helpen.
  • Je krijgt inzicht in je denkprocessen tijdens de momenten met spreekangst en je reacties daarop. Je leert nieuwe strategieën toepassen en met spannende situaties omgaan.
  • We houden ook na de training nog contact. Op een aantal vaste dagen in het jaar vindt de telefonische follow-up plaats. Tijdens deze follow-up kun je vragen stellen en ontvang je advies over zaken die je in de praktijk tegenkomt.
  • We stoppen pas met de begeleiding als jij je doel bereikt hebt. Dat betekent dat we stand-by blijven en jouw achtervang vormen totdat je tijdens het presenteren op het niveau ‘gezonde spanning’ zit.

In deze veilige driedaagse presentatie angst training zul je in een kleine groep van maximaal 5 personen definitief je spreekangst overwinnen.

Aanmelden

Tot slot

Deze training is een uitstekende opstap naar onze andere trainingen. De eerste stap is je spreekangst overwinnen, daarna is een logisch vervolg bijvoorbeeld de eendaagse training Storydesign,  Presentatie Fundamentals of Strategisch Presenteren.


Tijdsbesteding

3 dagen & 1 telefonisch consult

Aantal deelnemers
Maximaal 5 deelnemers

Prijs Presenteren zonder spreekangst Plus
€ 2435,- inclusief materialen.
Exclusief 21% BTW. Exclusief locatiekosten € 240,-.
Afhankelijk van de situatie wordt de training belast met btw. Wanneer je in aanmerking komt voor een btw-vrijgestelde trainingsprijs berekenen wij een toeslag van 10%.

Locatie
Zeist of Amsterdam