Zelfpresentatie

Zelfpresentatie

Bij presenteren denk je al snel aan een podium en PowerPoint presentaties. Maar dat is niet de enige plek waar je presenteert. Veel presentaties vinden in de wandelgangen of aan tafel plaats. Je profileert je bij de koffieautomaat, je overtuigt tijdens de vergadering of je creëert vertrouwen in meetings. Bij al deze gelegenheden presenteer je jezelf en overtuig je door jouw persoonlijke presentatie.
Soms is je uitstraling daarbij minder effectief dan je zou willen. Zo kan het voorkomen dat je een absolute expert op je vakgebied bent, maar krijg je toch te horen dat je jezelf wat steviger moet neerzetten omdat je ‘te onzichtbaar’ bent. Of ben je aardig en bescheiden, maar krijg je het verwijt dat je arrogant of afstandelijk overkomt. Als je onvoldoende warm en competent overkomt heeft het de vervelende consequentie dat je weerstand oproept of niet serieus genomen wordt.

Aanmelden voor deze training

Het effect van je persoonlijke presentatie

Omdat je zelfpresentatie zo bepalend is voor je effectiviteit, is het belangrijk dat je grip krijgt op de aansturing ervan. Tijdens deze training zelfpresentatie ontdek je hoe je overkomt op anderen. Je krijgt een analyse van je uitstraling en we benoemen wat goed werkt wat niet. Samen bepalen we vervolgens wat je doelstelling is. Hoe wil je overkomen? Welke aspecten van je professionaliteit blijven nu onderbelicht en welke wil je absoluut niet verliezen? Deze analyse zal je inzicht enorm vergroten; er zullen allerlei kwartjes vallen over waarom mensen op een bepaalde manier op je reageren. Vervolgens laten we zien aan welke knoppen je kunt draaien om je uitstraling te optimaliseren. Hierdoor maak je aanpassingen in je zelfpresentatie zonder aan authenticiteit in te boeten. Het resultaat is dat je meer invloed en draagvlak creëert.

Deze training is geschikt voor ambitieuze professionals die hun carrière willen versnellen door hun zelfpresentatie te versterken.

Leer om jezelf te presenteren

 • Voorafgaand aan de training zelfpresentatie haal je via onze test feedback op uit je werkomgeving. Hierdoor krijg je een indruk van hoe anderen je persoonlijke presentatie zien.
 • Je leert de geheimen van het lezen van uitstraling aan de hand van ‘The Big Two’ theorie uit de sociale psychologie: competentie  en warmte.
 • Er wordt een nulmeting van je persoonlijke uitstraling gemaakt. Hierdoor komen zowel de valkuilen als de kansen die jij als professional hebt scherp in beeld.
 • Je leert hoe je jezelf profileert en anderen overtuigt van je deskundigheid.
 • We laten je zien hoe je door kleine aanpassingen veel meer vertrouwen en warmte creëert.
 • Aan de hand van onze Focusmethodiek leer je hoe je deskundig en warm overkomt zonder dat je toneel hoeft te spelen. Hier zul je plezier van hebben bij presentaties voor de groep, maar ook bij presentaties aan tafel.
 • Tussen de twee trainingsdagen zit een periode van 2 weken. In deze tijd breng je het geleerde meteen in de praktijk en zie je dus ook welk verschil jouw nieuwe gedrag maakt.
 • Tijdens de tweede dag laten we je lastige situaties oefenen met een acteur. Je probeert in alle vrijheid nieuwe strategieën uit totdat je je comfortabel voelt en vol zelfvertrouwen lastige situaties aan kunt gaan.
 • Je maakt een gericht plan van aanpak zodat je leerrendement na de training hoog blijft.
 • Omdat de inzet van deze training het vergroten van het kennis- én vaardighedenniveau is, werken we in een kleine groep van maximaal 6 mensen. Hierdoor borgen we dat iedere deelnemer individueel stappen zet.
 • Na afloop van de training krijg je digitaal toegang tot de presentaties die je tijdens de training hebt gegeven.

Aanvullende coaching Zelfpresentatie

Voor de deelnemers die de behoefte hebben het geleerde te verdiepen bestaat er de mogelijkheid de training  te laten opvolgen door 1 dagdeel individuele coaching op het gebied van persoonlijke presentatie. Mocht je hier belangstelling voor hebben kun je dit bij aanmelding vermelden of na afloop van de training aanvragen. De coaching vindt plaats op ons kantoor in Arnhem. Wij informeren je graag over de praktische bijzonderheden.

Aanmelden

Tot slot

In Psychologie Magazine verscheen een artikel met onder andere aandacht voor onze Focustechniek. Lees hier het artikel in Psychologie magazine.

Tijdsbesteding
2 dagen

Aantal deelnemers
Maximaal 6 deelnemers

Prijs Zelfpresentatie 2019
€ 1695,-. Exclusief 21% BTW. Exclusief  locatiekosten € 160,-
Afhankelijk van de situatie wordt de training belast met btw. Wanneer je in aanmerking komt voor een btw-vrijgestelde trainingsprijs berekenen wij een toeslag van 10%.

Locatie
Zeist en Amsterdam

Data
Code Data
19.F.5 Dag 1 ma 30 sep 2019 Open
19.F.5 Dag 2 ma 14 okt 2019 Open
Locatie Amsterdam
19.F.6 Dag 1 wo 30 okt 2019 Open
19.F.6 Dag 2 di 12 nov 2019 Open
Locatie Zeist
19.F.7 Dag 1 ma 25 nov 2019 Open
19.F.7 Dag 2 ma 9 dec 2019 Open
Locatie Zeist
Quotes

“Ontzettend nuttige training. Meteen toepasbaar in de praktijk. Veel aandacht voor het individu.”
anoniem

“Van begin tot eind zeer nuttig & leuk!”
Sara, beleidsadviseur Vereniging Hogescholen

“Erg goede en nuttige training. Goeie atmosfeer en goeie feedback.”
anoniem

“Exceeded my expectation in all areas. Top notch. Thank you.”
Rob Builongh, senior creative developer Akqa

“Echt geweldige omgeving gecreëerd door de trainer. Konden eerlijk feedback krijgen en geven. Echt nuttige aanwijzingen, goed opgezet en uitgevoerde training. Dankjewel!”
anoniem

“Hele bruikbare en nieuwe inzichten opgedaan. Fijn om in een dag jezelf te kunnen analyseren en te weten hoe je kunt verbeteren.”
anoniem

“Supergoede training. Absoluut bruikbaar voor in de praktijk. Heeft me zekerder gemaakt op professioneel gebied.”
anoniem

“Zeer nuttig, ga er veel aan hebben in mijn dagelijkse praktijk.”
anoniem

“Erg goede en concrete training die handvatten en inzicht biedt om daadwerkelijk verandering aan te brengen in gedrag en presentatie.”
Eva Roos, medewerker kwaliteit en leren Aidsfonds

“De trainer was open en toegankelijk en heeft voor een goeie sfeer gezorgd zodat ik me kwetsbaar kon opstellen.”
T. Meijer, PMO Lead