Speak up dear!

Speak up dear!

Jezelf presenteren voor of in een groep is een fantastisch middel om je professionele zichtbaarheid te vergroten. Maar een vrouw die zichzelf profileert moet balanceren op een smalle evenwichtsbalk. Als ze zich te dominant opstelt wordt ze afgewezen omdat ze niet aardig genoeg is. Gedraagt ze zich weer te aardig dan wordt ze niet serieus genomen.

Het heeft Hillary Clintons spindoctors heel wat slapeloze nachten gekost. Als ze te stevig optrad vonden de kiezers haar onaantrekkelijk, maar als ze zich te vrouwelijk opstelde ging het ten koste van haar gezag. Helaas beperkt dit dilemma zich niet tot de presidentskandidaten. Overal waar vrouwen werken steken deze vragen de kop op. Deze training Speak up dear! laat je zien hoe je met dit dilemma af kunt rekenen. Het geeft vrouwelijke professionals de middelen in handen om zichzelf te profileren èn geaccepteerd te worden.

Aanmelden voor deze training

De training Speak up dear!

 • Voorafgaand aan de training haal je via onze test feedback op uit je werkomgeving. Hierdoor krijg je een indruk van hoe anderen je zien.
 • Je ontdekt aan de hand van videobeelden waardoor uitstraling bepaald wordt. Waarom overtuigde Donald Trump wel in zijn presentatie en Hillary Clinton niet? Welke bekende vrouwen worstelen zichtbaar met hun gezag?
 • Je leert onderscheiden waarom vrouwen zich (onbewust) vaak tegen laten houden zich te profileren en zichtbaar te zijn in de organisatie.
 • Je leert eigen en andermans gedrag te lezen door in te zoomen op ‘The Big Two’, namelijk competentie  en warmte.
 • Er wordt een nulmeting van je persoonlijke uitstraling gemaakt. Hierdoor komen zowel de valkuilen als de kansen die jij als professional hebt scherp in beeld.
 • Zelfpromotie en profilering is in het algemeen een issue bij vrouwen. In deze training krijg je inzicht in hoe zelfpromotie werkt en wat het belang ervan is. Je oefent met het presenteren van je wapenfeiten en krijgt hier feedback op.
 • Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die zelfbewust gedrag vertonen, kans lopen op ‘backlash’; ze worden door andere mannen én vrouwen minder sympathiek gevonden. Je  leert hoe je naast investeren op ‘competentie’ ook kan investeren in ‘warmte’ om zo optimaal draagvlak in je omgeving te behouden.
 • Iedere deelnemer krijgt via onze Focus-methodiek een eigen uniek handvat in het managen van uitstraling. Hierdoor worden kwaliteiten versterkt en zwaktes opgeheven zonder aan authenticiteit in te boeten.
 • Je maakt een gericht plan van aanpak zodat je leerrendement na de training hoog blijft.
 • Omdat deze training insteekt op het vergroten van kennis- én vaardighedenniveau, werken we in een kleine groep van maximaal 6 vrouwen. Hierdoor borgen we dat elke deelnemer individueel stappen zet.
 • Na afloop van de training krijg je digitaal toegang tot de opnames van jouw presentaties.

Voor de vrouwen die de behoefte hebben het geleerde te verdiepen bestaat er de mogelijkheid deze training te laten opvolgen door 1 dagdeel individuele coaching. Mocht je hier belangstelling voor hebben kun je dit bij aanmelding vermelden of na afloop van de training aanvragen. De coaching vindt plaats op ons kantoor in Arnhem. Wij informeren je graag over de praktische bijzonderheden.

Deze training is ook incompany beschikbaar (Engels- of Nederlandstalig)

Aanmelden

Speak up dear! voor vrouwelijke artsen

Voor vrouwelijke artsen ontwikkelde Nobbe Mieras in samenwerking met de Academie voor Medisch Specialisten een aparte variant van deze training: Speak up dear! voor vrouwelijke artsen.

Tot slot

Over de training Speak up dear! zijn verschillende artikelen verschenen:

Tijdsbesteding
1 dag

Aantal deelnemers
Maximaal 6 deelnemers

Prijs Speak up dear 2019
€ 840,- inclusief het boek ‘Speak up dear!‘. Exclusief 21% BTW. Exclusief  locatiekosten € 80,-
Afhankelijk van de situatie wordt de training belast met btw. Wanneer je in aanmerking komt voor een btw-vrijgestelde trainingsprijs berekenen wij een toeslag van 10%.

Locatie
Zeist of Amsterdam.

Data
Code Data
19.G.5 Dag 1 di 1 okt 2019 Open
Locatie Zeist
19.G.6 Dag 1 ma 4 nov 2019 Open
Locatie Amsterdam
19.G.7 Dag 1 vr 13 dec 2019 Open
Locatie Zeist
Quotes

“Toptraining!
Marcela Ugat, manager Deloitte

“Ik heb het gevoel dat ik hier ook écht mee vooruit kan.”
Jacqueline Vrolijk, sr. Beleidsmedewerker Ministerie van Infrastructuur en Milieu

“Ontzettend leuk, en heerlijk dat ik er ook echt iets mee kan in de praktijk, zowel privé als in het werk. Deskundigheid straalt eraf.”
Janna Brouwer, interim projectmanager gemeente Arnhem

“Wat mij betreft een aanrader voor elke vrouw die haar invloed wil vergroten.”
Lilian Kuystermans, manager V&V

“Het fijne aan deze training is onder meer dat het niet alleen inzicht geeft, maar ook persoonlijke handvatten om er iets mee te doen.”
anoniem

“Hele goede training, ontzettend toepasbaar. Deze training was waar ik al lang naar zocht.”
Yvanka v.d. Zwaan, adviseur fondsenwerving

“Een verademing. Eindelijk een training waar gewoon gezegd wordt wat gedacht wordt! Wat een inzichten gekregen!”
Loes Schrijvers, Projectmanager Ami Consultancy

“Érg goede en praktische training. Een openbaring hoe je jezelf door focustechniek kunt programmeren en daardoor uiteindelijk veel authentieker en vanuit jezelf gaat presenteren. Trainer is een vakvrouw die weet waarover ze het heeft en bij wie je je direct op je gemak voelt.”
Els van Rosse, Corporate PR-manger Unilever Benelux

“Een heel leuke training, de dag is omgevlogen. Zeer verhelderend, heeft mij veel inzicht gegeven en verbeterpunten om aan te werken.”
Alice Scheppink, project officer ABN AMRO

“Na het lezen van het boek had ik hele hoge verwachtingen van de training, en die zijn waargemaakt. Goede, bruikbare adviezen. Ga ermee aan de slag.”
anoniem

“Geweldige kans om nog meer inzichten en feedback te krijgen over mijzelf. Dit helpt om verder te groeien in de sprekers/presentatie carrière.”
K. Piotrowska, manager finance Achmea

“Super inspirerend, interessant, interactief en leerzaam. Uit je comfortzone komen. Doen, doen, doen. Smaakt naar meer.”
M. van Rossum, manager bedrijfsvoering & Control Ons Huis woningstichting