Presenteren zonder Spreekangst

Presenteren zonder Spreekangst

Als je de nacht voordat je gaat presenteren niet kunt slapen van de spanning en black-outs krijgt als je je publiek de zaal ziet binnenkomen, heeft het niet veel zin om een reguliere presentatietraining te volgen. Je zult eerst een belangrijke andere stap moeten zetten en je spreekangst overwinnen. Er zijn veel mensen die aan angst voor presenteren lijden. Een groot deel van hen vermijdt het gewoonweg om te presenteren. Veel hoger opgeleide professionals kennen deze luxe niet; presentaties geven is nu eenmaal een essentieel deel van hun werk. Als zij ervoor kiezen om presentaties te vermijden, kiezen ze er automatisch voor om hun beroep niet meer uit te oefenen. Daarom is het voor deze hoger opgeleiden cruciaal om hun presentatie angst aan te pakken in plaats van te vermijden.

Aanmelden voor deze training

Spreekangst overwinnen

Het goede nieuws is dat het absoluut mogelijk is om de mate van angst voor presenteren drastisch terug te brengen: door systematisch te analyseren waar de oorzaak voor de angst ligt, door angstreductietechnieken toe te passen en triggers uit te slijpen. De resultaten van deze aanpak zijn bijzonder positief. Deelnemers geven aan dat het ze na de training lukt om hun zenuwen voor een presentatie terug te brengen naar ‘gezonde spanning’, óók als de spreekangst al jaren aanwezig was.
Wel scherp en alert, maar niet langer verlamd van angst.

Training Presenteren zonder spreekangst

  • We analyseren wanneer en in welke mate jouw presentatieangst opduikt. Hierdoor krijg je zicht op wat die angst nu precies triggert.
  • De manier waarop je je presentatie voorbereidt heeft veel invloed op je spanningsscores. We leren je daarom een voorbereidingsmethodiek die je verrassend veel overzicht en grip geeft op je verhaal waardoor je automatisch minder spanning in de uitvoering ervaart.
  • We leren je om presentaties systematisch te monitoren. Hierdoor word je regisseur van je situatie en lukt het je om strategisch bij te sturen.
  • Heel veel methodes om spanning te reduceren werken bij spreekangst juist contraproductief. Wij leren je manieren die je echt gaan helpen.
  • Je krijgt inzicht in je denkprocessen tijdens de momenten met spreekangst en je reacties daarop. Je leert nieuwe strategieën toepassen en met spannende situaties omgaan.
  • We houden ook na de training nog contact. Op een aantal vaste dagen in het jaar vindt de telefonische follow-up plaats. Tijdens deze follow-up kun je vragen stellen en ontvang je advies over zaken die je in de praktijk tegenkomt.
  • We stoppen pas met de begeleiding als jij je doel bereikt hebt. Dat betekent dat we stand-by blijven en jouw achtervang vormen totdat je tijdens het presenteren op het niveau ‘gezonde spanning’ zit.

In deze veilige tweedaagse presentatie angst training zul je in een kleine groep van maximaal 5 personen definitief je spreekangst overwinnen.

Aanmelden

Tot slot

Deze training is een uitstekende opstap naar onze andere trainingen. De eerste stap is je spreekangst overwinnen, daarna is een logisch vervolg bijvoorbeeld de eendaagse training StorydesignPresentatie Fundamentals of Strategisch Presenteren.

Tijdsbesteding
2 dagen & 1 telefonisch consult

Aantal deelnemers
Maximaal 5 deelnemers

Prijs Presenteren zonder spreekangst 2019
€ 1.695,- inclusief materialen. Exclusief 21% BTW. Exclusief locatiekosten € 160,-
Afhankelijk van de situatie wordt de training belast met btw. Wanneer je in aanmerking komt voor een btw-vrijgestelde trainingsprijs berekenen wij een toeslag van 10%.

Locatie
Zeist of Amsterdam

Data
Code Data
19.A.7 Dag 1 do 3 okt 2019 Open
19.A.7 Dag 2 do 17 okt 2019 Open
Locatie Amsterdam
19.A.8 Dag 1 vr 8 nov 2019 Open
19.A.8 Dag 2 vr 22 nov 2019 Open
Locatie Zeist
19.A.9 Dag 1 ma 2 dec 2019 Open
19.A.9 Dag 2 ma 16 dec 2019 Open
Locatie Zeist
Quotes

“Dit is de eerste training op dit gebied die lekker nuchter is en waar ik iets mee kan.”
anoniem

“Perfecte twee dagen gehad. Iets waar ik me erg druk over kon maken is nu hanteerbaar en niet erg meer.”
N. Koops, RUN specialist ABN AMRO

“Training heeft daadwerkelijk geholpen in het durven spreken. Verandering is al merkbaar tijdens de training. De vorm van de training is prettig: veilig en respectvol. Ik kan hiermee verder.”
anoniem

“Eerlijk, praktisch en doeltreffend. Een absolute aanrader voor mensen die echt hun spreekangst willen overwinnen.”
anoniem

“Ik vond het een supergoede training die mij vele malen verder heeft geholpen dan ik van te voren had verwacht!
L. Gloudemans, projectmanager Perfectview

“Goede training waarbij ik de juiste vaardigheden en kennis kreeg aangereikt om m’n presentatie uitdaging aan te gaan. Erg goede trainer!
anoniem

“Hele goede training! Nieuwe inzichten, toepasbaar in de praktijk. Meer gebracht dan gehoopt. Nu aan het werk.”
anoniem

“Voor mij is dit zeer waardevol en leerzaam geweest. Vooral een hele goede trainer!!”
anoniem

“Een lastig onderwerp wordt op een leuke manier ineens een leuk onderwerp. Nooit gedacht deze stappen te kunnen zetten. Hier vanuit kan ik verder!”
anoniem

“Erg veel opgestoken. Vooral prettig: veel praktische tips en tools om direct in de praktijk te kunnen gaan uitproberen. Opzet van de training (setting, kleine groep) was erg goed.”
anoniem

“Verrassend veel resultaat. Ga dit met vertrouwen toepassen in de praktijk.”
anoniem

“Bijzonder goede training en meer dan deskundige trainer. Warm bad en vertrouwd.”
anoniem

“Een zeer passende cursus. Doeltreffend in de korte tijd. Kan het iedereen met onzekerheden op dit gebied aanraden.”
Ivo van Lierop, directeur RSG Finance

Hele goede training. Heeft nu al invloed en ik verwacht dat dit alleen maar zal toenemen.
anoniem

“Deskundig, toegespitst, ervaringsdeskundig, praktisch. En de trainer is een leuk mens.”
anoniem

“Geweldige training: iedereen die hiermee worstelt, niet twijfelen, gewoon inschrijven. Gaat écht verschil maken.”
anoniem

“Goeie trainer, toptraining. Aanrader!”
anoniem