Coronavirus: trainingen op locatie weer gestart, online trainingen blijven beschikbaar informatie.

Hero video

Presenteren zonder Spreekangst Plus

9,3
(19 ervaringen)
3 dagen € 2445,- 5 deelnemers

Als je de nacht voordat je gaat presenteren niet kunt slapen van de spanning en black-outs krijgt als je je publiek de zaal ziet binnenkomen, heeft het niet veel zin om een reguliere presentatietraining te volgen. Je zult eerst een belangrijke andere stap moeten zetten: je spreekangst overwinnen.

Voor deelnemers die het prettig vinden om dit hele proces met wat meer begeleiding door te maken introduceren we de training Presenteren zonder Spreekangst Plus. In plaats van twee krijg je drie volle dagen begeleiding van de trainer. Zo krijg je alle tijd om in een veilige setting nieuw gedrag in te laten slijten. Je oefent in de extra dag verschillende settings, omstandigheden en vaardigheden. Zo krijg je net een extra steuntje in de rug.

Na deze training Presenteren zonder Spreekangst Plus
 • Weet je precies welke strategieën je moet toepassen om ontspannen te presenteren
 • Ben je scherp en alert maar niet langer verlamd van angst
 • Lukt het je om ontspannen vanuit je expertise te vertellen

Spreekangst overwinnen

Er zijn veel mensen die aan angst voor presenteren lijden en daarom presentaties mijden . Veel hoger opgeleide professionals hebben deze luxe niet; presentaties geven is nu eenmaal een essentieel deel van hun werk. Als zij ervoor kiezen om presentaties te vermijden, kiezen ze er automatisch voor om hun beroep niet meer uit te oefenen. Daarom is het voor deze hoger opgeleiden cruciaal om hun presentatie angst aan te pakken.

Het goede nieuws is dat het absoluut mogelijk is om de angst voor presenteren drastisch terug te brengen: door de oorzaak te begrijpen, door slimme strategieën toe te passen en triggers uit te slijpen. De resultaten van deze aanpak zijn bijzonder positief. Deelnemers geven aan dat het ze door deze veilige training lukt om hun zenuwen voor een presentatie terug te brengen naar 'gezonde spanning, óók als de spreekangst al jaren aanwezig was.

Wat gaan we doen?

Dag 1

 • We analyseren wanneer en in welke mate jouw presentatieangst opduikt.
 • We laten je zien hoe en waarom jouw spreekangst ontstaat en waarom het oplossen ervan simpeler is dan je tot nu toe dacht.
 • We leren je successtrategieën in je voorbereiding en uitvoering die automatisch zorgen voor een forse vermindering van spanning

Dag 2

 • De oorzaken van spreekangst zijn bij iedereen hetzelfde, maar de triggers zijn individueel bepaald. Je ontdekt deze tweede dag wat jouw triggers zijn en hoe je hiermee om kunt gaan.
 • Je werkt met een real-life presentatie uit je praktijk.
 • We oefenen met voor jou lastige situaties in een veilige settings. Hierdoor kom je bij toekomstige presentaties niet voor verrassingen te staan.

Dag 3

 • In plaats van twee dagen krijg je drie volle dagen begeleiding van de trainer. Zo krijg je alle tijd om in een veilige setting nieuw gedrag in te laten slijten.
 • Je oefent in de extra dag verschillende settings, omstandigheden en vaardigheden. Zo krijg je net een extra steuntje in de rug.

Na afloop

 • We houden ook na de training nog contact door middel van een telefonische follow-up. Tijdens dit gesprek kun je vragen stellen en ontvang je advies over zaken die je in de praktijk tegenkomt.
 • We stoppen pas met de begeleiding als jij je doel bereikt hebt. Dat betekent dat we stand-by blijven en jouw achtervang zijn totdat je tijdens het presenteren op het gewenste niveau van spanning zit.

Een meer dan uitstekende training met een zeer kundige trainer die alle tijd en ruimte gaf aan de cursisten om zich te ontplooien. Goede feedback en positieve instelling zorgden ervoor dat ik met genoegen deze training heb mogen volgen.

Leesvoer over Spreekangst

Meer lezen over waar spreekangst vandaan komt en wat er tegen te doen is? Lees dan meer in onze blogs:

Waarom Nobbe Mieras
 • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
 • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
 • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.

Farah Nobbe

Trainer / eigenaar

Zonder meer de beste training die je kunt krijgen met goede feedback, interactie en perfecte communicatie met trainer Farah.

Farah Nobbe (1968) is mede-eigenaar van Nobbe Mieras trainingen. Na haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem (waar zij Natalie Holwerda – Mieras leerde kennen) werkte ze jarenlang als docent, acteur en regisseur binnen theater en televisie. Daarbij was haar fascinatie steeds hoe je mensen helder, snel en effectief iets nieuws kunt leren. Uit onvrede over wat ze aantrof rond presentatietrainingen besloot ze onderzoek te gaan doen en zelf nieuwe trainingsmethodieken te ontwikkelen. Er ontstond al snel zo veel vraag naar deze manier van werken dat ze samen met Natalie besloot Nobbe Mieras trainingen te starten.

Mail Farah

Annemarie Wisse

Accountmanager / Trainer

Annemarie was ver boven gemiddeld niveau. Niet alleen omdat ze de lesstof zo goed brengt, maar juist om alle aandacht eromheen die ze geeft. Je zit in een groep, en het voelt toch alsof ze dit voor jou alleen doet.

Annemarie Wisse (1970) studeerde in 1994 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze speelde bij diverse theatergezelschappen en voor televisie. Daarnaast ging ze aan de slag als trainingsacteur. In 2001 voltooide ze de opleiding tot professioneel trainer en werkte sindsdien in zowel de profit- als non-profitsector als trainer. Zij specialiseerde zich ondermeer in presentatietechnieken. Naast haar werk als trainer en actrice schreef Annemarie ook voor het theater. Annemarie is werkzaam bij Nobbe Mieras trainingen als accountmanager en trainer.

Mail Annemarie

Thijs Feenstra

Trainer

Op een prettige en zeer enthousiaste manier neemt Thijs je mee, en wonder boven wonder pak je het door zijn aanpak makkelijk op.

Thijs Feenstra (1959) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Hij studeerde in 1984 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen als eerstegraads theaterdocent. Na zijn studie werkte hij als acteur voor film (o.a. ‘Zwartboek’ en ‘Brief voor de Koning’) en televisie (o.a. ‘Bureau Kruislaan’ en ‘Baantjer’). Als theateracteur was Thijs verbonden aan de gezelschappen ‘Tryater’ en ‘De Appel’. Sinds 2000 werkt Thijs als trainingsacteur en communicatietrainer. Hij heeft een brede ervaring opgebouwd binnen verschillende werkvelden. Hij weet als geen ander hoe een verhaal overtuigend verteld moet worden, en welke mechanismen daarbij een rol spelen.

Mail Thijs

WM_190701_31.jpg
Heb je vragen?

Bel of e-mail gerust. Ons team staat voor je klaar.

Inschrijven