Hero video

Volg voordelig een training met 1000 euro STAP budget!

Iedere burger in Nederland kan maximaal € 1000 aanvragen voor een training of opleiding. Lees hieronder hoe je dit aanvraagt.

Hoe werkt het?

 • Kies een training die start tussen 31 juli 2023 en 30 november 2023.
 • Op het inschrijfformulier geef je aan dat je het STAP budget wil aanvragen.
 • Je ontvangt van ons je STAP-aanmeldbewijs per mail vóór 3 juli. Het is raadzaam om je tijdig in te schrijven, zodat je deze op tijd ontvangt.

De voorbereiding heb je gedaan. Wat doe je op de dag van de inschrijving?

 • Op 3 juli 2023 zit je vóór 10.00 uur klaar om je STAP-budget van € 1.000,- aan te vragen op het STAP-portaal van het UWV. Je STAP-aanmeldbewijs heb je hierbij nodig.
 • Het UWV laat binnen 4 weken weten of je de subsidie ontvangt of niet. Dat betekent dat je voor 31 juli 2023 weet of je kan deelnemen aan de training.
 • Heb je de toekenning of afwijzing ontvangen? Fijn als je dit bericht doorstuurt naar info@nobbemieras.nl.
 • Heb je een toekenning ontvangen? Dan melden we je definitief aan voor de training en ontvang je verdere praktische informatie.
 • Heb je een afwijzing ontvangen? Dan verplaatsen we kosteloos je inschrijving naar een later moment. Liever annuleren? Dat kan ook kosteloos.

Wil je meer weten? Lees dan op de website van de Rijksoverheid alle uitgebreide informatie.

Overheidssubsidie

Sinds 1 maart 2022 subsidieert de overheid bijscholing en kun jij jaarlijks maximaal 1000 euro vrij besteden aan een erkende opleiding of training. Deze regeling heet het STAP-budget.

Iedere twee maanden wordt er een deel van het geld beschikbaar gesteld via het Op = Op principe. Je kunt jouw STAP-budget aanvragen voor een opleiding met NRTO-keurmerk. Nobbe Mieras heeft het NRTO-keurmerk, dus je kunt jouw STAP-budget inzetten om voordelig een training bij ons te volgen.

Laat ons je helpen met je STAP-budget

Hou er rekening mee dat er veel belangstelling is voor deze regeling. Omdat het toekennen volgens het Op = Op principe verloopt, zul je je aanvraag snel moeten indienen.

Wil je niet achter het net vissen? Schrijf je vast in voor de training die je graag wilt volgen. Wij sturen je een reminder zodra de volgende subsidieronde van start gaat, mèt je aanmeldbewijs en het stappenplan. Geen zorgen, je zit nergens aan vast, maar je verzekert je al wel van een plekje op de datum die jou uitkomt.

Wat zijn de eisen?

 • Je leeftijd is tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
 • Je bent een burger van de EU of een familielid van een burger van de EU.
 • De afgelopen twee jaar ben je minstens zes maanden voor de volksverzekeringen verzekerd geweest.
 • Je ontvangt momenteel geen studiefinanciering, een lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
 • Je bent niet meer dan 20% zonder goede reden afwezig, anders draag je de kosten zelf.
 • De start van je training of opleiding moet tussen 4 weken na aanvraagdatum en 3 maanden na aanvraagperiode vallen.

Eén budget per jaar

Je krijgt maximaal 1 STAP subsidie per jaar. Dus als je een training van 100 euro aanvraagt en je krijgt deze toegewezen, dan is het niet zo dat je nog een keer een opleiding van 900 euro mag aanvragen. Dan moet je wachten tot het jaar erna.

Wordt jouw aanvraag goedgekeurd? Dan krijgt de opleidingsinstelling het budget uitbetaald. Op die manier hoef je dus of niets zelf te betalen, of betaal je het resterende deel boven de € 1000,-.

Meer weten over STAP-budget en trainingen van Nobbe Mieras?

Wil je meer weten over onze trainingen en het STAP-budget? Neem dan contact met ons op via info@nobbemieras.nl of bel met 026-4463002.

Mariska1
Heb je vragen?

Bel of e-mail gerust. Ons team staat voor je klaar.