Hero video

Volg voordelig een training met 1000 euro STAP budget!

Vanaf 1 maart 2022 kan iedere burger in Nederland maximaal € 1000 aanvragen voor een training of opleiding. Lees hieronder hoe je dit aanvraagt.

Kies jouw STAP-budget training

Sinds 1 maart 2022 subsidieert de overheid bijscholing en kun jij jaarlijks maximaal 1000 euro vrij besteden aan een erkende opleiding of training. Deze regeling heet het STAP-budget.

Iedere twee maanden wordt er een deel van het geld beschikbaar gesteld via het Op = Op principe. Je kunt jouw STAP-budget aanvragen voor een opleiding met NRTO-keurmerk. Nobbe Mieras heeft het NRTO-keurmerk, dus je kunt jouw STAP-budget inzetten om voordelig een training bij ons te volgen.

STAP-budget trainingen

We hebben drie speciale STAP trainingen voor je klaargezet die inclusief BTW en materiaal- en locatiekosten precies 1000 euro kosten. Zo maak je je hele budget op en hoef je niets bij te betalen. Je kan natuurlijk ook 1000 euro korting krijgen op ons overige aanbod.

Laat ons je helpen met je STAP-budget

Hou er rekening mee dat er veel belangstelling is voor deze regeling. Omdat het toekennen volgens het Op = Op principe verloopt, zul je je aanvraag snel moeten indienen.

Wil je niet achter het net vissen? Neem dan alvast een optie op een training die je graag wilt volgen. Wij sturen wij je dan een reminder zodra de volgende subsidieronde van start gaat, mèt een handig stappenplan. Hierin leggen we je precies uit wat je moet doen om je budget te claimen. Geen zorgen, je zit nergens aan vast, maar je verzekert je al wel van een plekje op de datum die jou uitkomt.

Wat zijn de eisen?

  • Je leeftijd is tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je bent een burger van de EU of een familielid van een burger van de EU.
  • De afgelopen twee jaar ben je minstens zes maanden voor de volksverzekeringen verzekerd geweest.
  • Je ontvangt momenteel geen studiefinanciering, een lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Je bent niet meer dan 20% zonder goede reden afwezig, anders draag je de kosten zelf.
  • De start van je training of opleiding moet tussen 4 weken na aanvraagdatum en 3 maanden na aanvraagperiode vallen.

Het STAP-budget aanvragen

Je kunt het STAP-budget bij het UWV aanvragen. Elke twee maanden start een nieuwe aanvraagperiode. De ronde van 2 januari 2023 is helaas afgelast. Het volgende tijdvak start op 28 februari 2023. Let op: Je krijgt maximaal 1 STAP subsidie per jaar. Dus als je een training van 100 euro aanvraagt en je krijgt deze toegewezen, dan is het niet zo dat je nog een keer een opleiding van 900 euro mag aanvragen. Dan moet je wachten tot het jaar erna.

Wordt jouw aanvraag goedgekeurd? Dan krijgt de opleidingsinstelling het budget uitbetaald. Op die manier hoef je dus helemaal niets zelf te betalen, of betaal je alleen het resterende deel boven de € 1000,-.

Heb je nog vragen over het STAP-budget?

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over het STAP-budget en jouw persoonlijke situatie. Via deze link vind je alle officiële berichtgeving rondom de regeling: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/stap-budget

Meer weten over STAP-budget en trainingen van Nobbe Mieras?

Wil je meer weten over onze trainingen en het STAP-budget? Neem dan contact met ons op via info@nobbemieras.nl of bel met 026-4463002.

Mariska1
Heb je vragen?

Bel of e-mail gerust. Ons team staat voor je klaar.