Hero video

Presenteren zonder spreekangst: de STAP-variant

2 dagen 12- tot 18 deelnemers

Wil je straks je STAP-budget gebruiken om deze training te volgen? Neem dan alvast vrijblijvend een optie en verzeker je van je plek. Je maakt dan ook gebruik van onze handige 'STAP-budget reminder'. Voordat de aanvraag voor de subsidie opengezet wordt ontvang je van ons een seintje zodat jij op tijd je budget kunt aanvragen. Verder sturen we je een overzichtelijk stappenplan van de acties die je moet ondernemen om je STAP-budget te claimen.

Spreekangst

's Nachts wakker liggen voor een presentatie of een black-out krijgen als je je publiek ziet binnenkomen. Spreekangst ervaren is heel naar en een enorm obstakel om je expertise met anderen te delen.

Het goede nieuws is dat het absoluut mogelijk is om de angst voor het presenteren drastisch terug te brengen: door de oorzaak te begrijpen, door slimme strategieën toe te passen en triggers uit te slijpen. De resultaten van deze aanpak zijn bijzonder positief. Deelnemers geven aan dat het ze door deze veilige training lukt om hun zenuwen voor een presentatie terug te brengen naar gezonde spanning, óók als de spreekangst al jaren aanwezig was.

STAP-budget

Wij krijgen regelmatig vragen van mensen met spreekangst die we moeten teleurstellen, omdat ze geen werkgever hebben die onze 2-daagse training voor ze betaalt. Voor de meeste mensen is het een te grote kostenpost om deze training uit eigen middelen te financieren. Jammer omdat spreekangst zich natuurlijk niet beperkt tot mensen met een ruim opleidingsbudget.
We willen hier iets aan doen, dus hebben we zitten puzzelen en een speciale STAP-variant ontwikkeld. Hierdoor kun jij, zonder kosten te maken, jouw spreekangst aanpakken.

Hoe hebben we dit ingericht.

In onze reguliere training werken we in kleine groepen met maximaal 5 deelnemers. Deze STAP variant heeft een iets andere opzet. We werken in een grote groep met 12 tot 18 deelnemers. Je neemt deel aan een aantal plenaire gedeeltes waarin we je haarfijn uitleggen waarom je spreekangst hebt en welke strategieën er voor zorgen dat je spanning afneemt. Vervolgens werk je in kleinere groepjes met je eigen trainer aan de opdrachten. Je leert alle no-nonsense, wetenschappelijk onderbouwde methodieken die je een strategie bieden waarmee je je spreekangst voorgoed kan overwinnen. Je zult gaan begrijpen hoe spreekangst werkt en je gaat oefenen met de strategieën waardoor je leert om je eigen triggers uit te slijpen.

Vervolgens ga je in je eigen praktijk aan de slag met een oefenplan. Je gaat veilig oefenen en zet steeds meer stapjes naar ontspanning.
Na ongeveer twee maanden is er gelegenheid om de resultaten van je oefenperiode te bespreken met de trainer in een Teams-sessie. Zo houden we vinger aan de pols en helpen je over de laatste hobbels heen.

Na deze training
  • Weet je welke strategieën je moet toepassen om te presenteren zonder spreekangst
  • Kan je scherp en alert blijven en ben je niet verlamd door angst
  • Lukt het je om meer ontspannen je expertise te delen met grotere groepen mensen

Is dit de training die je zoekt? Neem een optie!

Heb je vragen?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.

Farah Nobbe

Trainer / eigenaar

Zonder meer de beste training die je kunt krijgen met goede feedback, interactie en perfecte communicatie met trainer Farah.

Farah Nobbe (1968) is mede-eigenaar van Nobbe Mieras trainingen. Na haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem (waar zij Natalie Holwerda – Mieras leerde kennen) werkte ze jarenlang als docent, acteur en regisseur binnen theater en televisie. Daarbij was haar fascinatie steeds hoe je mensen helder, snel en effectief iets nieuws kunt leren. Uit onvrede over wat ze aantrof rond presentatietrainingen besloot ze onderzoek te gaan doen en zelf nieuwe trainingsmethodieken te ontwikkelen. Er ontstond al snel zo veel vraag naar deze manier van werken dat ze samen met Natalie besloot Nobbe Mieras trainingen te starten.


Farah Nobbe (1968) is co-owner of Nobbe Mieras. After her theater education at the Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (where she met Natalie Holwerda-Mieras), she worked for many years as a teacher, actor and director in theater and television. Her fascination has always been how to teach people something in a clear, quick and effective manner. Out of dissatisfaction with existing presentation trainings, she decided to do research and develop new training methods herself. Soon there was so much demand for this way of working that she decided to start Nobbe Mieras together with Natalie.

Mail Farah

Annemarie Wisse

Trainer / eigenaar

Annemarie was ver boven gemiddeld niveau. Niet alleen omdat ze de lesstof zo goed brengt, maar juist om alle aandacht eromheen die ze geeft. Je zit in een groep, en het voelt toch alsof ze dit voor jou alleen doet.

Annemarie Wisse (1970) studeerde in 1994 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze speelde bij diverse theatergezelschappen en voor televisie. Daarnaast ging ze aan de slag als trainingsacteur. In 2001 voltooide ze de opleiding tot professioneel trainer en werkte sindsdien in zowel de profit- als non-profitsector als trainer. Zij specialiseerde zich ondermeer in presentatietechnieken. Naast haar werk als trainer en actrice schreef Annemarie ook voor het theater. Annemarie is werkzaam bij Nobbe Mieras trainingen als accountmanager en trainer.

Annemarie Wisse (1970) graduated in 1994 from the Amsterdam Theater School. She acted in various theater companies and for television. In addition, she started working as a training actor. She completed her training as a professional trainer in 2001 and has since worked as a trainer in both the profit and non-profit sector. She specialized in presentation techniques. In addition to her work as a trainer and actress, Annemarie also writes for the theatre. Annemarie works at Nobbe Mieras as an account manager and trainer.

Mail Annemarie

Johanneke_006defmaart2022
Heb je vragen?

Bel of e-mail gerust. Ons team staat voor je klaar.

Inschrijven