Coronavirus: online trainingen gaan gewoon door, nu al inschrijven voor trainingen op locatie vanaf 20 januari informatie.

Meer impact met je online presentaties? Deze twee korte trainingen helpen je direct op weg

Header image

Na bijna negen maanden thuiswerken kijken we er niet meer van op: collega's die niet te horen zijn tijdens een meeting, op zwart gaan tijdens een presentatie of helemaal niet aanwezig blijken tijdens de dagstart. Hoe absurd communicatie op afstand kan zijn lieten comedians Mike en Tyler in 2015 al zien in hun geniale video "A conference call in real life". De video is nu actueler dan ooit:

Hoe hilarisch deze scene ook is, voor velen van ons is het de dagelijkse realiteit. En het levert een bijzondere uitdaging op : hoe overtuig je gesprekspartners die alleen zichtbaar zijn als zwart vlak met twee initialen? Hoe bereik je publiek dat op mute staat en voortdurend afgeleid wordt door openstaande apps?

Nobbe Mieras ontwikkelde twee korte trainingen die je helpen om deze uitdagingen te tackelen: Online Presence en Profilering en Online Storytelling en Interactie. De eerste training leert je hoe je in de online omgeving persoonlijk overtuigt, de tweede training laat je zien hoe je invloedrijke virtuele verhalen ontwikkelt en vertelt. Deze twee programma’s van een halve dag kunnen los van elkaar gevolgd worden, maar vullen elkaar inhoudelijk perfect aan.

WM_NM_onlinetraining_27.jpg
Online Presence en Profilering

Online Presence & Profilering

Tijdens deze training van een halve dag ontdek je hoe je overkomt op anderen in de online omgeving. Je krijgt een analyse van je uitstraling en we benoemen wat goed werkt wat niet in je online communicatie. Samen bepalen we vervolgens wat je doelstelling is. Hoe wil je overkomen? Welke aspecten van je professionaliteit blijven nu onderbelicht en welke wil je absoluut niet verliezen?

Deze analyse zal je inzicht enorm vergroten; er zullen allerlei kwartjes vallen over waarom mensen op een bepaalde manier op je reageren. Vervolgens laten we zien welke technieken je in kunt zetten om je uitstraling te optimaliseren. Hierdoor maak je aanpassingen in je zelfpresentatie zonder aan authenticiteit in te boeten. Het resultaat is dat je meer invloed en draagvlak creëert, zowel live als online.

  • We laten je zien hoe je verbaal en non-verbaal je warmte en competentie verhoogt.
  • We werken aan je verhaal waarmee je jezelf presenteert. Zo ben je klaar voor alle situaties waarin je je online wilt profileren: verkoopgesprekken, kennismakingsgesprekken of stakeholders-overleg.
  • Je weet welke set-up voor een optimale zelfpresentatie zorgt. Welk kader, licht, en setting maken dat je goed en professioneel overkomt.
  • Je voert jouw presentatie live uit in Teams. Je krijgt feedback op zowel het verhaal, je online technieken als je persoonlijke presentatie.
  • Je werkt in een kleine groep van zes deelnemers zodat er voldoende aandacht voor jouw ontwikkeling is.

Deze training is geschikt voor ambitieuze professionals die ook online overtuigend willen overkomen. Je wordt begeleid door een ervaren trainer met een achtergrond in film en theater. We werken we met een mix van instructies, voorbeelden en real-time oefenen. Hierdoor blijft je energieniveau constant hoog.

Schrijf je hier in voor deze training

WM_NM_onlinetraining_16.jpg
Online Storytelling en Interactie

Online Storytelling & Interactie

Als jij ook online een betere storyteller wilt worden dan is deze korte training geschikt voor jou. In een halve dag leer je een interactief verhaal ontwerpen en presenteren in de online omgeving. Je ontdekt welke storytelling technieken en virtuele tools je in kunt zetten om je publiek van begin tot einde aangehaakt te houden.

  • We leren je storytelling technieken die je keer op keer kunt gebruiken als je anderen online wilt overtuigen.
  • We laten je zien hoe je slim interacteert met je publiek in Teams of Zoom.
  • Je ontdekt hoe je de chat, live vragen en online tools in kunt zetten.
  • Je voert jouw verhaal live uit in Teams. Je krijgt feedback op zowel het verhaal, je online technieken als je persoonlijke presentatie.
  • Je werkt in een kleine groep van zes deelnemers zodat er voldoende aandacht voor jouw ontwikkeling is.

Deze training is geschikt voor ambitieuze professionals die ook online overtuigend willen overkomen. Je wordt begeleid door een ervaren trainer met een achtergrond in film en theater. We werken met een mix van instructies, voorbeelden en real-time oefenen. Hierdoor blijft je energieniveau constant hoog.

Schrijf je hier in voor deze training

Praktisch

Deze twee trainingen van een halve dag vinden online plaats in Microsoft Teams. We gaan ervan uit dat je de basics van online platforms beheerst: je kunt videobellen, de chatfunctie gebruiken en je beeldscherm delen. Mocht je daar behoefte aan hebben dan ben je een half uur voor aanvang online welkom voor een kleine tour door de Teams-omgeving van deze training.