Hero video

Breng de beeldvorming in kaart: maak een map van jouw organisatie

Vanaf 60 deelnemers

Nobbe Mieras trainingen maakt in haar trainingen al jarenlang gebruik van het Stereotype Content Model (SCM). Dit model, ontwikkeld aan Princeton University, brengt de stereotype beeldvorming rond groepen in de samenleving in kaart. En het laat zien welke invloed dit heeft op de manier waarop mensen zichzelf en elkaar beoordelen, hoe ze zich gedragen tegenover andere groepen, en hoe ze het gedrag van anderen interpreteren.

Inmiddels is er van tientallen landen een BIAS Map gemaakt: een kaart die de beeldvorming in een specifiek land inzichtelijk maakt. Wereldwijd werken hier vele wetenschappers aan mee. Van Nederland waren deze data er echter nog niet.

Daarom onderzoekt Nobbe Mieras samen met de Universiteit Utrecht hoe verschillende groepen in Nederland gezien worden, specifiek op de werkvloer. Hoe worden verschillende groepen waargenomen op de dimensies warmte (betrouwbaarheid) en competentie (kracht)? Deze informatie is van groot strategisch belang voor organisaties die scherper willen kunnen sturen op een inclusieve organisatie. En het levert waardevolle input voor alle programma’s waarin inclusiviteit een onderwerp is.

Eigen map laten maken

Wij bieden organisaties in Nederland de mogelijkheid om een eigen BIAS Map te laten maken. Dat gaat als volgt in zijn werk: minimaal 60 medewerkers vullen een online survey van 10 minuten in, waarin vragen die over verschillende groepen beantwoord worden. Deze data worden verzameld en geanalyseerd door de onderzoekers van de Universiteit Utrecht, die hier vervolgens een map als deze van maken:

Deze map wordt gedeeld en besproken met de organisatie. Vervolgens verzorgt Nobbe Mieras een lezing of workshop over beeldvorming op de werkvloer, waarin de eigen map besproken wordt. Zo leren de betrokken medewerkers meer over de impact van stereotypen, en ontdekken ze hoe ze zich slimmer kunnen profileren.

Inclusief voorgesprek van een uur, onderzoek, eigen map, analyse door de Universiteit Utrecht en een maatwerk workshop of lezing van 60 – 90 minuten verzorgd door Nobbe Mieras.

Ook meedoen? We vertellen je graag meer over de kosten en mogelijkheden voor jouw organistatie.


Ook een map van jouw organisatie? Meld je aan!
Meld je vrijblijvend aan voor deze maatwerk optie. We nemen binnen een werkdag contact met je op.
Meld je nu aan

Mariska1
Heb je vragen?

Bel of e-mail gerust. Ons team staat voor je klaar.

Inschrijven