Coronavirus: trainingen op locatie vanaf 7 juni weer mogelijk, online trainingen blijven beschikbaar Meer informatie.

Hero video

Zelfpresentatie Online

9,3
(3 ervaringen)
2 x 8 uren € 1695,- 6 deelnemers

Veel presentaties vinden in de wandelgangen of aan de tafel plaats. Je profileert je bij de koffieautomaat, je overtuigt tijdens de vergadering of je creëert vertrouwen in meetings. Bij al deze gelegenheden presenteer je jezelf en overtuig je door jouw persoonlijke presentatie. Soms is je uitstraling daarbij minder effectief dan je zou willen. Deze training leert je hoe je deskundig en sympathiek overkomt zonder dat je toneel hoeft te spelen.

Liever live? We bieden deze training ook op locatie aan.

Na deze training
 • Weet je hoe je jezelf slim kunt profileren
 • Creëer je meer invloed en draagvlak met je persoonlijke presentatie
 • Ga je strategisch en vol zelfvertrouwen lastige interacties aan

Manage je uitstraling

Soms is je uitstraling minder effectief dan je zou willen. Zo kan het voorkomen dat je een absolute expert op je vakgebied bent, maar krijg je toch te horen dat je jezelf wat steviger moet neerzetten omdat je ‘te onzichtbaar’ bent. Of ben je aardig en bescheiden, maar krijg je het verwijt dat je arrogant of afstandelijk overkomt. Als je onvoldoende warm en competent overkomt heeft het de vervelende consequentie dat je weerstand oproept of niet serieus genomen wordt

Omdat je zelfpresentatie zo bepalend is voor je effectiviteit, is het belangrijk dat je grip krijgt op de aansturing ervan. Tijdens deze training zelfpresentatie ontdek je hoe je overkomt op anderen. Je krijgt een analyse van je uitstraling en we benoemen wat goed werkt wat niet. Samen bepalen we vervolgens wat je doelstelling is. Hoe wil je overkomen? Welke aspecten van je professionaliteit blijven nu onderbelicht en welke wil je absoluut niet verliezen?

Deze analyse zal je inzicht enorm vergroten; er zullen allerlei kwartjes vallen over waarom mensen op een bepaalde manier op je reageren. Vervolgens laten we zien aan welke knoppen je kunt draaien om je uitstraling te optimaliseren. Hierdoor maak je aanpassingen in je zelfpresentatie zonder aan authenticiteit in te boeten. Het resultaat is dat je meer invloed en draagvlak creëert.

Deze training is geschikt voor ambitieuze professionals die hun carrière willen versnellen door hun zelfpresentatie te versterken.

Wat gaan we doen?

Dagdeel 1

 • Voorafgaand aan de training zelfpresentatie haal je via onze test feedback op uit je werkomgeving. Hierdoor krijg je een indruk van hoe anderen je persoonlijke presentatie zien.
 • Je leert de geheimen van het lezen van uitstraling aan de hand van ‘The Big Two’ theorie uit de sociale psychologie: competentie  en warmte.
 • Er wordt een nulmeting van je persoonlijke uitstraling gemaakt. Hierdoor komen zowel de valkuilen als de kansen die jij als professional hebt scherp in beeld.

Dagdeel 2

 • Je leert hoe je jezelf profileert en anderen overtuigt van je deskundigheid.
 • We laten je zien hoe je door kleine aanpassingen veel meer vertrouwen en warmte creëert.
 • Aan de hand van onze Focusmethodiek leer je hoe je deskundig en warm overkomt zonder dat je toneel hoeft te spelen. Hier zul je plezier van hebben bij presentaties voor de groep, maar ook bij presentaties aan tafel.

Dagdeel 3

 • Tussen de trainingssessies zit telkens een week. In deze tijd breng je het geleerde meteen in de prakijk en zie je dus ook welk verschil jouw nieuwe gedrag maakt.
 • Tijdens dit dagdeel leer je hoe je slim interacteert met anderen. Hoe krijg je wat je wilt met behoud van relatie? Hoe houd je het professioneel met collega's die het bloed onder je nagels vandaan halen?
 • Je leert het interactiemodel 'De roos van Leary' kennen en gebruiken.

Dagdeel 4

 • Tijdens het laatste dagdeel laten we je lastige situaties oefenen met een acteur. Je probeert in alle vrijheid nieuwe strategieën uit totdat je je comfortabel voelt en vol zelfvertrouwen lastige situaties aan kunt gaan.
 • Je maakt een gericht plan van aanpak zodat je leerrendement na de training hoog blijft.
 • Omdat de inzet van deze training het vergroten van het kennis- én vaardighedenniveau is, werken we in een kleine groep van maximaal 6 mensen. Hierdoor borgen we dat iedere deelnemer individueel stappen zet..

Praktisch

Dit trainingsprogramma vindt online plaats in Microsoft Teams. We gaan ervan uit dat je de basics van online platforms beheerst: je kunt videobellen, de chatfunctie gebruiken en je beeldscherm delen. Mocht je daar behoefte aan hebben dan ben je een half uur voor aanvang van de eerste sessie online welkom voor een kleine tour door de Teams-omgeving van deze training.

Na afloop van de training ontvang je digitaal jouw opnames die tijdens de training gemaakt zijn.

Aanvullende coaching Zelfpresentatie

Voor de deelnemers die de behoefte hebben het geleerde te verdiepen bestaat er de mogelijkheid de training op te volgen met een dagdeel individuele coaching op het gebied van persoonlijke presentatie. Mocht je hier belangstelling voor hebben dan kun je dit bij aanmelding vermelden of na afloop van de training aanvragen. De coaching vindt plaats op ons kantoor in Arnhem. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Deze cursus zou ik iedereen aanraden! Je krijgt veel praktische tips: hoe kom je over op mensen? Wat is de eerste indruk die men van jou heeft? Aan welke knoppen kan je draaien om te sturen op je warmte en competentie? Dit allemaal in een veilige sfeer met veel respect voor elkaar.

Waarom Nobbe Mieras
 • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
 • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
 • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!
Inschrijven

Kies een datum & locatie.

Meer data

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.

Annabelle de Jong

Trainer

Annabelle was erg goed, fijn ook dat zij zelf acteur is en er veel geoefend kon worden. Heel veel geleerd!

Annabelle de Jong (1969) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en de toneelschool Maastricht. Hierna rondde zij de studie culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam af. Annabelle werkt sinds 2001 als trainer, coach en acteur in zowel het bedrijfsleven als de non-profit sector. Zij specialiseerde zich hierbij in ervaringsgericht leren. Vanuit haar brede ervaring ontwikkelde ze innovatieve trainingsmethodieken voor diverse opdrachtgevers.

Mail Annabelle

Thijs Feenstra

Trainer

Op een prettige en zeer enthousiaste manier neemt Thijs je mee, en wonder boven wonder pak je het door zijn aanpak makkelijk op.

Thijs Feenstra (1959) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Hij studeerde in 1984 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen als eerstegraads theaterdocent. Na zijn studie werkte hij als acteur voor film (o.a. ‘Zwartboek’ en ‘Brief voor de Koning’) en televisie (o.a. ‘Bureau Kruislaan’ en ‘Baantjer’). Als theateracteur was Thijs verbonden aan de gezelschappen ‘Tryater’ en ‘De Appel’. Sinds 2000 werkt Thijs als trainingsacteur en communicatietrainer. Hij heeft een brede ervaring opgebouwd binnen verschillende werkvelden. Hij weet als geen ander hoe een verhaal overtuigend verteld moet worden, en welke mechanismen daarbij een rol spelen.

Mail Thijs

WM_190701_31.jpg
Heb je vragen?

Bel of e-mail gerust. Ons team staat voor je klaar.

Inschrijven