Coronavirus: trainingen op locatie mogelijk, online trainingen blijven beschikbaar Meer informatie.

Hero video

Storydesign en Storytelling - tweedaagse

9,3
(75 ervaringen)
2 dagen € 1695,- 6 deelnemers

Er schuilt een grote kracht in Storytelling, maar in de praktijk is het best lastig om ermee aan de slag te gaan. Zonder een goeie structuur is Storytelling namelijk entertainment voor bij het kampvuur, maar het helpt je nog niet om als professional meer te overtuigen op de werkvloer. Daarom hebben we een tweedaagse training voor je ontwikkeld die je helemaal klaarstoomt voor alle situaties waarin jij effectief wilt communiceren en presenteren: aan de vergadertafel, voor de groep of online.

Na deze training Storydesign en Storytelling
 • Kun je slimme, glasheldere en meeslepende presentaties maken waarmee je meer invloed hebt dan ooit.
 • Kun je door Storydesign een strategisch ijzersterke presentatiestructuur ontwerpen.
 • Ben je in staat om met Storytelling inspirerende anekdotes te vertellen.

Ontdek de kracht van Storydesign en Storytelling

De tweedaagse training Storydesign en Storytelling stoomt je klaar om voor iedere gelegenheid een ijzersterk verhalen neer te zetten. We helpen je presentaties, verhalen en voorstellen sneller en handiger voor te bereiden, maar ook hoe je communicatief en ontspannen voor de groep te staat. Je ontdekt in twee dagen hoe je zowel updates geeft als overtuigende verhalen ontwerpt en vertelt.

Daarbij putten we uit de rijke bronnen van de neurologie, de psychologie, de retorica en natuurlijk het theater. In deze tweedaagse training brengen we beproefde inzichten terug tot een overzichtelijk methodieken die je stap voor stap kunt toepassen, of je nu van nature een makkelijke verteller bent of niet. Het geeft je het zelfvertrouwen om bij iedere gelegenheid goed voor de dag te komen.

Tijdens deze interactieve training verveel je je geen minuut en leer je stap voor stap hoe je je in iedere situatie fantastisch presenteert.

Wat gaan we doen?

Dag 1

 • Je leert werken met een razend handige notitie-techniek. Deze manier van werken scheelt veel voorbereidingstijd en biedt je de gelegenheid om razend snel aanpassingen te maken en met collega’s te sparren. Niet meer door de bomen het bos niet meer zien, maar overzicht en grip!
 • Je ontdekt wanneer je wanneer welke verhalen vertelt. Zo kom je goed voor de dag als je even een update moet geven, maar ook als je anderen wilt overtuigen.
 • We maken je stap voor stap vertrouwd met de methodiek van Storydesign. Je creëert hiermee een heldere spanningsboog waarmee je jouw publiek van begin tot het einde boeit.
 • We leren je hoe je slides via de 3-seconden regel zo kunt gebruiken, dat ze het communicatieve gehalte van je verhaal versterken in plaats van verzwakken.

Dag 2

 • We laten je ontdekken hoe de verschillende niveaus van beïnvloeding werken. Hoe beïnvloed je niet alleen het hoofd van je toehoorder, maar ook de onderbuik.
 • We leren je hoe je Storytelling kunt inzetten om je punt overtuigend te maken. Een uitspraak als: “Wij zijn een ervaren partij” gaat bij de luisteraar al gauw het ene oor in, het andere oor uit. We leren je anekdotes vertellen die ervoor zorgen dat de luisteraar zèlf denkt “Wat een ervaren partij!”. De luisteraar zal dit als overtuigender ervaren.
 • Je krijgt een toolbox met technieken die je kunt toepassen in je Storytelling. We laten je zien wat je met props, metaforen, scènes en anekdotes kunt doen. Zo heb je voor iedere gelegenheid iets wat passend is en wat indruk maakt.
 • Storytelling is niet alleen een geschikt middel voor de 'geboren toneelspeler'. Wij laten je zien hoe je jezelf kunt blijven en toch Storytelling kunt toepassen.
 • We leren je heel concreet hoe en waar je geschikte verhalen en illustraties vindt voor jouw presentaties.
 • We eindigen met jouw eindpresentatie: een ijzersterk strategisch verhaal mèt storytelling die ervoor zorgt dat jouw boodschap echt binnenkomt.

Na afloop

 • Veel klanten vinden het prettig om na de training nog verdere individuele begeleiding te krijgen. Wil jij die belangrijke presentatie voorbereiden met je trainer of sparren over jouw Storydesign? Maak dan gebruik van één van onze pluspakketten. Hiermee verzeker je jezelf van een individueel natraject. Handig en een stuk goedkoper dan achteraf individuele coaching inkopen. Selecteer bij het inschrijven een pluspakket naar keuze.

Fantastisch om geleerd te hebben hoe je een presentatie structureert en aansprekend maakt. Met veel humor en in een veilige sfeer krijg je alle ruimte om de aangeboden lesstof te oefenen. Lekkere kleine groep en fijne begeleiding.

Leesvoer over Storydesign en Storytelling

Waarom Nobbe Mieras
 • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
 • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
 • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.

Annemarie Wisse

Accountmanager / Trainer

Annemarie was ver boven gemiddeld niveau. Niet alleen omdat ze de lesstof zo goed brengt, maar juist om alle aandacht eromheen die ze geeft. Je zit in een groep, en het voelt toch alsof ze dit voor jou alleen doet.

Annemarie Wisse (1970) studeerde in 1994 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze speelde bij diverse theatergezelschappen en voor televisie. Daarnaast ging ze aan de slag als trainingsacteur. In 2001 voltooide ze de opleiding tot professioneel trainer en werkte sindsdien in zowel de profit- als non-profitsector als trainer. Zij specialiseerde zich ondermeer in presentatietechnieken. Naast haar werk als trainer en actrice schreef Annemarie ook voor het theater. Annemarie is werkzaam bij Nobbe Mieras trainingen als accountmanager en trainer.


Annemarie Wisse (1970) graduated in 1994 from the Amsterdam Theater School. She played with various theater companies and for television. In addition, she started working as a training actor. She completed her training as a professional trainer in 2001 and has since worked as a trainer in both the profit and non-profit sector. She specialized in presentation techniques. In addition to her work as a trainer and actress, Annemarie also wrote for the theatre. Annemarie works at Nobbe Mieras as an account manager and trainer.

Mail Annemarie

Ina Giesen

Accountmanager / Trainer

Ina Giesen is een prettige en professionele trainer, die op de persoon afgestemd advies geeft en je direct haar feedback in de praktijk laat brengen.

Ina Giesen (1970) is accountmanager en presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar studie ontwikkelde Ina organisatietrainingen en werkte ze als organisatieadviseur in complexe veranderingstrajecten. Ina gebruikt theatertechnieken en methoden in trainingen gericht op presentatie, communicatie en samenwerking. Ina werkte met hoogopgeleide professionals in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, de cultuur en de wetenschap. Door haar achtergrond wordt Ina vaak gevraagd voor trainingstrajecten op het gebied van change en persoonlijke effectiviteit. In haar vrije tijd werkt ze met veel passie aan theater/film producties. Elementen uit deze vrije producties vinden hun weg naar trainingen. Hierdoor blijft haar aanpak onbevangen en fris.

Ina Giesen (1970) is an account manager and presentation trainer at Nobbe Mieras. She followed her theater education at the Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. During her study, Ina developed organizational training courses and worked as an organizational consultant in complex change processes. Ina uses theater techniques and methods in training aimed at presentation, communication and collaboration. Ina worked with highly skilled professionals in healthcare, business, culture and science. Because of her background, Ina is often asked for training courses in the field of change and personal effectiveness. In her spare time she works with great passion on theater/film productions. Elements from these free productions find their way into training. This keeps her approach uninhibited and fresh.

Mail Ina

Natalie Holwerda-Mieras

Trainer / eigenaar

Geweldige training door een geweldige trainer! Veel geleerd over presenteren, welke stijl bij me past maar ook persoonlijke aspecten worden besproken. Heel waardevol!

Natalie Holwerda – Mieras (1969) is mede eigenaar van Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde een theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, waarna zij jarenlang werkte als regisseur en schrijver voor theater en televisie. In 1993 richtte zij Theaterwerkplaats Ode op. Zij zou tot 2002 artistiek leider van deze werkplaats blijven. In 2002 maakte zij de overstap naar de trainingswereld. Ze werkte als freelance- en presentatietrainer voor diverse opdrachtgevers. Vanaf het begin van de oprichting van Nobbe trainingen in 2004 was Natalie nauw betrokken bij het bureau, als trainer en als ontwikkelaar. Begin 2009 werd ze partner waarna de naam van het bureau veranderd werd naar Nobbe Mieras trainingen.

Natalie Holwerda – Mieras (1969) is co-owner of Nobbe Mieras. She studied theater at the Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, after which she worked for many years as a director and writer for theater and television. In 1993 she founded Theaterwerkplaats Ode. She would remain the artistic director of this company until 2002. In 2002 she made the switch to the training world. She worked freelance as a presentation trainer for various clients. From the very beginning of Nobbe trainings in 2004, Natalie has been closely involved with the agency, both as a trainer and as a developer. At the beginning of 2009 she became a partner after which the name of the agency was changed to Nobbe Mieras.

Mail Natalie

Thijs Feenstra

Trainer

Op een prettige en zeer enthousiaste manier neemt Thijs je mee, en wonder boven wonder pak je het door zijn aanpak makkelijk op.

Thijs Feenstra (1959) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Hij studeerde in 1984 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen als eerstegraads theaterdocent. Na zijn studie werkte hij als acteur voor film (o.a. ‘Zwartboek’ en ‘Brief voor de Koning’) en televisie (o.a. ‘Bureau Kruislaan’ en ‘Baantjer’). Als theateracteur was Thijs verbonden aan de gezelschappen ‘Tryater’ en ‘De Appel’. Sinds 2000 werkt Thijs als trainingsacteur en communicatietrainer. Hij heeft een brede ervaring opgebouwd binnen verschillende werkvelden. Hij weet als geen ander hoe een verhaal overtuigend verteld moet worden, en welke mechanismen daarbij een rol spelen.

Thijs Feenstra (1959) is a presentation trainer at Nobbe Mieras. He graduated in 1984 from the Hogeschool voor de Kunsten in Kampen as a theater teacher. After his studie he worked as an actor for film (including 'Zwartboek' and 'Brief voor de Koning') and television (including 'Bureau Kruislaan' and 'Baantjer'). As a theater actor, Thijs was associated with the companies 'Tryater' and 'De Appel'. Since 2000, Thijs has been working as a training actor and communication trainer. He has broad experience in various fields of work. He knows better than anyone how to tell a story convincingly, and which mechanisms play a role in this process.

Mail Thijs

WM_190701_31.jpg
Heb je vragen?

Bel of e-mail gerust. Ons team staat voor je klaar.

Inschrijven