Coronavirus: trainingen op locatie weer gestart, online trainingen blijven beschikbaar informatie.

Hero video

Storydesign (ook online)

9,4
(51 ervaringen)
1 dag € 845,- 6 deelnemers

Een sterke presentatie boeit vanaf het allereerste moment, is kraakhelder en blijft lang hangen in de hoofden van de luisteraars. Toch komen veel sprekers niet veel verder dan het chronologisch oplezen van eindeloze hoeveelheden bullet points. Ze drijven hun publiek eerder tot wanhoop dan dat ze overtuigen. Dat is jammer, zeker als je bedenkt dat dit niet nodig is.

De training Storydesign leert je de geheimen van klassieke denkers als Aristoteles, maar maakt je ook vertrouwd met de hedendaagse wetenschap over beïnvloeding. We laten je zien hoe je samenhangende en overtuigende presentaties maakt die echt indruk maken.

Liever online? We bieden deze training ook als e-course aan.

Na deze training
 • Kun je snel overtuigende verhalen ontwerpen die je publiek raken én goed onthouden worden.
 • Weet je hoe je het vertrouwen van je toehoorders wint, hoe je hen op jouw manier naar de realiteit laat kijken en – niet onbelangrijk – hoe je hen aanzet tot actie.
 • Kun je jouw verhaal snel en overzichtelijk noteren in de digitale Storydesigner.

Het geheim van een succesvolle presentatie

Het geheim van een succesvolle presentatie zit aan de achterkant: het ontwerp van je verhaal bepaalt grotendeels de impact van je presentatie. En over het ontwerpen van invloedrijke verhalen is veel meer bekend dan de meeste mensen weten.

De training Storydesign laat je kennismaken met de psychologische principes van het overtuigd raken. Je ontdekt hoe je je verhaal inricht op dit proces en hoe je samenhangende presentaties ontwerpt die echt indruk maken. Doordat je leert werken met een razendhandige notitie-techniek bouw je snel aansprekende presentaties. Met als gevolg dat je publiek je begrijpt, geboeid is en overtuigd raakt.

Wat gaan we doen?

Programma

 • Je leert de principes van Storydesign toepassen: snel en effectief presentaties ontwerpen voor verschillende doelgroepen met verschillende belangen.
 • Je ontdekt hoe je zowel de onderbuik als het hoofd van je publiek kunt raken.
 • Je maakt kennis met inzichten uit de oudheid, maar ook de laatste wetenschappelijke inzichten over beïnvloeding.
 • Je leert PowerPoint-slides maken die je verhaal versterken in plaats van verzwakken.
 • Je leert werken met een razendhandige notitie-techniek waarmee je snel en overzichtelijk verhalen ontwerpt.
 • Je kunt Storydesign-methode gebruiken voor het maken van presentaties, maar ook bij het doen van voorstellen in een vergadering of in een een-op-een gesprek.

Na afloop

 • Veel klanten vinden het prettig om na de training nog verdere individuele begeleiding te krijgen. Wil jij die belangrijke presentatie voorbereiden met je trainer of sparren over jouw Storydesign? Maak dan gebruik van één van onze pluspakketten. Hiermee verzeker je jezelf van een individueel natraject. Handig en een stuk goedkoper dan achteraf individuele coaching inkopen. Selecteer bij het inschrijven een pluspakket naar keuze.

Storydesign is een hele sterke methode om snel een goed verhaal op te bouwen. Je leert in korte tijd tot de kern van je boodschap te komen en geeft je een kapstok om de opbouw aan op te hangen. Aanrader!

Leesvoer over Storydesign

Meer lezen over Storydesign en hoe je dit toepast op het ontwerp van je presentaties?
Lees dan meer in onze blogs:

 • Als je niet oppast verval je tijdens het presenteren snel in opsommingen. In dit artikel leggen we je uit hoe je een presentatie maakt en wat Roodkapje je daarbij kan leren.
 • Alle ins- en outs over Storydesign vind je terug in ons gelijknamige boek. Eigenlijk een soort masterclass Storydesign in boekvorm!
 • Voor iedereen die Storydesign wil leren toepassen, maar geen tijd heeft om een dag training te volgen hebben we een e-course Storydesign. Zo kun je presentaties leren ontwerpen vanuit je eigen luie stoel.

Waarom Nobbe Mieras
 • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
 • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
 • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.

Thijs Feenstra

Trainer

Op een prettige en zeer enthousiaste manier neemt Thijs je mee, en wonder boven wonder pak je het door zijn aanpak makkelijk op.

Thijs Feenstra (1959) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Hij studeerde in 1984 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen als eerstegraads theaterdocent. Na zijn studie werkte hij als acteur voor film (o.a. ‘Zwartboek’ en ‘Brief voor de Koning’) en televisie (o.a. ‘Bureau Kruislaan’ en ‘Baantjer’). Als theateracteur was Thijs verbonden aan de gezelschappen ‘Tryater’ en ‘De Appel’. Sinds 2000 werkt Thijs als trainingsacteur en communicatietrainer. Hij heeft een brede ervaring opgebouwd binnen verschillende werkvelden. Hij weet als geen ander hoe een verhaal overtuigend verteld moet worden, en welke mechanismen daarbij een rol spelen.

Mail Thijs

Annemarie Wisse

Accountmanager / Trainer

Annemarie was ver boven gemiddeld niveau. Niet alleen omdat ze de lesstof zo goed brengt, maar juist om alle aandacht eromheen die ze geeft. Je zit in een groep, en het voelt toch alsof ze dit voor jou alleen doet.

Annemarie Wisse (1970) studeerde in 1994 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze speelde bij diverse theatergezelschappen en voor televisie. Daarnaast ging ze aan de slag als trainingsacteur. In 2001 voltooide ze de opleiding tot professioneel trainer en werkte sindsdien in zowel de profit- als non-profitsector als trainer. Zij specialiseerde zich ondermeer in presentatietechnieken. Naast haar werk als trainer en actrice schreef Annemarie ook voor het theater. Annemarie is werkzaam bij Nobbe Mieras trainingen als accountmanager en trainer.

Mail Annemarie

Ina Giesen

Accountmanager / Trainer

Ina Giesen is een prettige en professionele trainer, die op de persoon afgestemd advies geeft en je direct haar feedback in de praktijk laat brengen.

Ina Giesen (1970) is accountmanager en presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar studie ontwikkelde Ina organisatietrainingen en werkte ze als organisatieadviseur in complexe veranderingstrajecten. Ina gebruikt theatertechnieken en methoden in trainingen gericht op presentatie, communicatie en samenwerking. Ina werkte met hoogopgeleide professionals in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, de cultuur en de wetenschap. Door haar achtergrond wordt Ina vaak gevraagd voor trainingstrajecten op het gebied van change en persoonlijke effectiviteit. In haar vrije tijd werkt ze met veel passie aan theater/film producties. Elementen uit deze vrije producties vinden hun weg naar trainingen. Hierdoor blijft haar aanpak onbevangen en fris.

Mail Ina

WM_190701_31.jpg
Heb je vragen?

Bel of e-mail gerust. Ons team staat voor je klaar.

Inschrijven