Coronavirus: trainingen op locatie weer gestart, online trainingen blijven beschikbaar informatie.

Hero video

Executive Presence

9,2
(96 ervaringen)
4 dagen € 3975,- 6 deelnemers

Er komt een punt in je carrière waar je uitstraling en persoonlijke presentatie een beslissende rol gaan spelen. Het is niet langer genoeg dat je een hardwerkende, competente professional bent. Nee, je wordt geacht jezelf stevig te positioneren en zichtbaar te zijn. En je moet in staat zijn draagvlak te creëren zodat beslissers naar je luisteren en je zaken gunnen. Voor veel professionals is het combineren van deze twee elementen, ook wel warmte en competentie genoemd, een behoorlijke uitdaging. Toch is het overtuigend neerzetten van deze twee aspecten van cruciaal belang voor je Executive Presence. Meer grip op je zelfpresentatie betekent meer invloed binnen je werkomgeving.

Na deze training
 • Weet je aan welke knoppen je kunt draaien om je uitstraling te optimaliseren.
 • Creëer je spectaculair meer invloed en draagvlak
 • Kun je jouw profilering binnen jouw organisatie op alle vlakken vergroten.

Grip op je communicatie

Tijdens de training Executive Presence ontdek je tot op detailniveau hoe je overkomt op anderen. Onze senior trainers geven je een diepte analyse van je uitstraling en ze benoemen wat effectief is en wat niet. Samen bepalen we vervolgens wat je doelstelling is. Hoe wil je overkomen? Welke aspecten van je professionaliteit blijven nu onderbelicht en welke wil je absoluut niet verliezen? Deze analyse zal je inzicht enorm vergroten; er zullen allerlei kwartjes vallen over waarom mensen op een bepaalde manier op je reageren. Vervolgens laten we zien aan welke knoppen je kunt draaien om je uitstraling te optimaliseren. Hierdoor maak je aanpassingen in je zelfpresentatie zonder aan authenticiteit in te boeten. Het resultaat is dat je spectaculair meer invloed en draagvlak creëert.

Deze intensieve training is geschikt voor ambitieuze professionals die op een punt van hun carrière gekomen zijn dat hun vakinhoud niet langer voldoende is om een volgende stap te maken. Ze willen hun carrière versnellen door hun zelfpresentatie en uitstraling onder de loep te nemen en te versterken.

Wat gaan we doen?

Dag 1: Personal Presence

 • Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de gevalideerde InterPersonal Checklist (ICL-r). Nobbe Mieras trainingen is licentiehouder van deze op de Roos van Leary gebaseerde test, die de interactie tussen mensen in kaart brengt. In een oogopslag zul je zien hoe anderen de interactie met jou ervaren.
 • We beginnen deze eerste dag met de analyse. Waar sta je? Hoe word je ervaren? Hoe schat je omgeving je in? Waar kom je nog te kort op kracht en likeability om een volgende stap te maken in je carrière?
 • Verder laten we je, aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde strategieën, heel concreet zien hoe je actiegericht zelfvertrouwen kunt ontwikkelen in lastige situaties.
 • Je krijgt een persoonlijk advies van gerenommeerd image consultant Sascha Bertus van Room to Grow. Ze laat je ontdekken wat je aan je kleding en accessoires kunt veranderen om binnen jouw werkomgeving het gewenste beeld neer te zetten.
 • We werken met de toolbox van onze ‘Failing Fast’ methodiek. Hierdoor leer je hoe je snel herstelt van tegenslagen, hoe je meer gerichte actie onderneemt en hoe je een dikke huid ontwikkelt.

Dag 2: Physical Presence

 • Deze dag staat je non-verbale communicatie centraal.
 • Je leert de geheimen van het lezen van uitstraling aan de hand van ‘The Big Two’ theorie uit de sociale psychologie: competentie  en warmte.
 • We laten je zien en ervaren welke manieren er zijn om aanzienlijk meer verbinding te leggen met je gesprekspartner of je publiek. Je leert hoe je vertrouwen wint en op welke signalen mensen triggeren als je draagvlak wilt creëren.
 • Aan de hand van onze Focusmethodiek leer je hoe je deskundig en warm overkomt zonder aan authenticiteit in te boeten.

Dag 3: Verbal Presence

 • Deze derde dag staat je verbale kundigheid centraal.
 • Je leert hoe zelfpromotie werkt en hoe je jouw profilering binnen jouw organisatie op alle vlakken kunt vergroten.
 • We werken deze dag breed en vullen je koffer met een schat aan tools zodat je jezelf binnen iedere context kunt presenteren.
 • Je oefent met zelfpromotie totdat je voor alle gelegenheden een passend verhaal in huis hebt.
 • We oefenen met verbale warmte en competentie in allerlei gelegenheden: small-talk, netwerkborrels,  voorstelrondjes, vergaderingen en twee gesprekken.
 • Je oefent intensief met het houden van verbindende verhalen zoals een welkomstwoordje, een toast of een felicitatie: kleine maar cruciale momenten in je carrière.

Dag 4: Executive Presence

 • Tijdens de vierde dag verschuiven we de aandacht van je persoonlijke uitstraling naar de interactie tussen jou en je gesprekspartners.
 • We werken met een trainingsacteur zodat je kunt experimenteren en zonder risico nieuw gedrag kunt uitproberen op effectiviteit.
 • Jouw succes in interactie staat of valt met je communicatievaardigheden. We gaan ervan uit dat je de basis hiervan op orde hebt: je kent de gesprekstechnieken en past ze toe. Toch is er ook op dit gebied een ‘next level’ te bereiken. Hoe kun je niet alleen echt luisteren naar een onwillige gesprekspartner maar ook nog zijn verhaal neutraliseren? En hoe laat je de ander op jouw manier naar de werkelijkheid kijken?
 • We werken deze dag met een sleutelcasus uit jouw carrière. We laten je zien welke veiligheidsoperaties je in lastige interacties toepast en we geven je handvatten om de angel uit deze situatie te halen.
 • Je ontvangt tijdens deze intensieve vierdaagse training gerichte feedback op persoonlijk niveau. Je oefent en traint in een kleine groep met peers zodat je aantoonbaar grote vooruitgang boekt. Er wordt op alle trainingsdagen gewerkt met eigen casuïstiek.

Na afloop

Na afloop krijg je digitaal toegang tot de opnames van jouw presentaties.

Ik heb enorm veel aan de training gehad. Ik heb nu de juiste tools om goed op situaties te anticiperen en ernaar te kunnen handelen.

Waarom Nobbe Mieras
 • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
 • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
 • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.

Farah Nobbe

Trainer / eigenaar

Zonder meer de beste training die je kunt krijgen met goede feedback, interactie en perfecte communicatie met trainer Farah.

Farah Nobbe (1968) is mede-eigenaar van Nobbe Mieras trainingen. Na haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem (waar zij Natalie Holwerda – Mieras leerde kennen) werkte ze jarenlang als docent, acteur en regisseur binnen theater en televisie. Daarbij was haar fascinatie steeds hoe je mensen helder, snel en effectief iets nieuws kunt leren. Uit onvrede over wat ze aantrof rond presentatietrainingen besloot ze onderzoek te gaan doen en zelf nieuwe trainingsmethodieken te ontwikkelen. Er ontstond al snel zo veel vraag naar deze manier van werken dat ze samen met Natalie besloot Nobbe Mieras trainingen te starten.

Mail Farah

WM_190701_31.jpg
Heb je vragen?

Bel of e-mail gerust. Ons team staat voor je klaar.

Inschrijven