Coronavirus: trainingen op locatie vanaf 7 juni weer mogelijk, online trainingen blijven beschikbaar Meer informatie.

Hero video

Strategisch Presenteren

9,5
(10 ervaringen)
3 dagen € 2445,- 6 deelnemers

Sommige presentaties hebben een groter strategisch belang dan gemiddeld. Denk aan het binnenhalen van een grote opdracht, het overtuigen van de Raad van Bestuur of het motiveren van je managementteam. Er staat dan veel op het spel terwijl de doelgroep zich niet altijd even eenvoudig laat overtuigen. Als jij een van deze mensen bent, realiseer je je als geen ander dat jouw presentatie strategie het verschil kan maken. Omdat presenteren zo’n essentieel deel van je werkzaamheden is, vraag je je af hoe je deze vaardigheid naar een hoger plan kunt tillen.

Na deze training
 • Heb je met jouw presentatie maximale impact op die momenten dat het er echt toe doet.
 • Kun je strategisch ijzersterke presentaties ontwerpen voor verschillende stakeholders met verschillende belangen.
 • Ben je in staat om dynamisch te interacteren met je publek

Presentatie strategie

Hoewel je ervaren bent in het presenteren, heb je het gevoel dat er meer mogelijk is. Hoe kun je je publiek niet alleen op cognitief niveau aanspreken, maar speel je ook in op hun onderbuikgevoel? Hoe zorg je dat je veeleisende en drukbezette publiek je verhaal echt hoort en onthoudt? Hoe haal je restjes twijfel weg en zorg je dat verhaal doorverteld wordt binnen de organisatie?

De training Strategisch Presenteren leert je alle ins en outs van het mondeling beïnvloeden. Je leert snel en effectief een presentatie strategie ontwerpen voor verschillende stakeholders met verschillende belangen. Je ontdekt hoe je het psychologische proces van overtuigen kunt sturen. Je leert de Storydesign-methodiek tot in de finesses kennen. Daarnaast leer je hoe je door middel van Storytelling zowel het hoofd als het hart van je publiek kunt beroeren.

Wat gaan we doen?

Dag 1

 • We leren je in deze presentatietraining hoe je bij iedere doelgroep op de juiste knoppen drukt.
 • Je leert onderscheid te maken tussen de verschillende genres in presenteren en hier handig gebruik van te maken.
 • We leren je ‘uitzoomen’ op je presentaties. Zo leer heel strategisch naar je verhaal te kijken.
 • De meeste beslissingen worden in ons onderbewuste gemaakt. Nadat we op onderbuik gekozen hebben, zoeken we er op bewust niveau onderbouwing bij. Daarom leren we je hoe je zowel de onderbuik als het hoofd van je publiek kunt raken.
 • Je maakt kennis met inzichten uit de oudheid, maar ook de laatste wetenschappelijke inzichten over beïnvloeding.
 • Je leert PowerPoint slides maken die voldoen aan de wetmatigheden van mondelinge communicatie. Hierdoor voorkom je ‘cognitive overload’ bij je publiek en stuur je hun aandacht heel precies naar de voor jou belangrijke zaken.

Dag 2

 • Tijdens deze dag laten we je zien wat er mogelijk is met Storytelling. Je leert verschillende soorten illustraties gebruiken: anekdotes, metaforen en analogieën.
 • We geven je een handige methodiek in handen om de illustraties die je wilt gaan gebruiken te verzamelen en goed uit te werken.
 • Je leert de 10 geboden van Storytelling kennen en gebruiken.

Dag 3

 • We helpen je om je uitstraling optimaal aan te laten sluiten bij je presentatie. Je leert hoe je toegankelijk en competent overkomt zodat je maximaal draagvlak creëert.
 • Tijdens deze derde dag leer je hoe je dynamisch kunt interacteren met je publiek
 • De trainer geeft je gerichte feedback op persoonlijk niveau. Je oefent en traint hands-on in een kleine groep met peers zodat je aantoonbaar een grote vooruitgang maakt.
 • Na de training krijg je digitaal toegang tot de opnames van jouw presentaties.

Zeer praktische training, onderbouwd met zinvolle theorie. Erg inspirerende trainer, veel persoonlijke aandacht. Een van de meest waardevolle trainingen die ik ooit heb gedaan! Gewapend met bruikbare tools ben ik nu klaar voor een overtuigende presentatie.

Waarom Nobbe Mieras
 • Trainers die uit het theater komen én evidence-based werken
 • Preferred supplier van gerenommeerde bedrijven aan de Zuidas
 • Een gemiddelde score van 9,3 uit honderden ervaringen op Springest

Is dit de training die je zoekt? Meld je aan!
Inschrijven

Kies een datum & locatie.

Meer data

Liever individuele coaching?

Bel ons op +31 (0)26 446 30 02 of mail ons via info@nobbemieras.nl.

Thijs Feenstra

Trainer

Op een prettige en zeer enthousiaste manier neemt Thijs je mee, en wonder boven wonder pak je het door zijn aanpak makkelijk op.

Thijs Feenstra (1959) is presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Hij studeerde in 1984 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen als eerstegraads theaterdocent. Na zijn studie werkte hij als acteur voor film (o.a. ‘Zwartboek’ en ‘Brief voor de Koning’) en televisie (o.a. ‘Bureau Kruislaan’ en ‘Baantjer’). Als theateracteur was Thijs verbonden aan de gezelschappen ‘Tryater’ en ‘De Appel’. Sinds 2000 werkt Thijs als trainingsacteur en communicatietrainer. Hij heeft een brede ervaring opgebouwd binnen verschillende werkvelden. Hij weet als geen ander hoe een verhaal overtuigend verteld moet worden, en welke mechanismen daarbij een rol spelen.

Mail Thijs

Annemarie Wisse

Accountmanager / Trainer

Annemarie was ver boven gemiddeld niveau. Niet alleen omdat ze de lesstof zo goed brengt, maar juist om alle aandacht eromheen die ze geeft. Je zit in een groep, en het voelt toch alsof ze dit voor jou alleen doet.

Annemarie Wisse (1970) studeerde in 1994 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze speelde bij diverse theatergezelschappen en voor televisie. Daarnaast ging ze aan de slag als trainingsacteur. In 2001 voltooide ze de opleiding tot professioneel trainer en werkte sindsdien in zowel de profit- als non-profitsector als trainer. Zij specialiseerde zich ondermeer in presentatietechnieken. Naast haar werk als trainer en actrice schreef Annemarie ook voor het theater. Annemarie is werkzaam bij Nobbe Mieras trainingen als accountmanager en trainer.

Mail Annemarie

Ina Giesen

Accountmanager / Trainer

Ina Giesen is een prettige en professionele trainer, die op de persoon afgestemd advies geeft en je direct haar feedback in de praktijk laat brengen.

Ina Giesen (1970) is accountmanager en presentatietrainer bij Nobbe Mieras trainingen. Zij volgde haar theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Tijdens haar studie ontwikkelde Ina organisatietrainingen en werkte ze als organisatieadviseur in complexe veranderingstrajecten. Ina gebruikt theatertechnieken en methoden in trainingen gericht op presentatie, communicatie en samenwerking. Ina werkte met hoogopgeleide professionals in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, de cultuur en de wetenschap. Door haar achtergrond wordt Ina vaak gevraagd voor trainingstrajecten op het gebied van change en persoonlijke effectiviteit. In haar vrije tijd werkt ze met veel passie aan theater/film producties. Elementen uit deze vrije producties vinden hun weg naar trainingen. Hierdoor blijft haar aanpak onbevangen en fris.

Mail Ina

WM_190701_31.jpg
Heb je vragen?

Bel of e-mail gerust. Ons team staat voor je klaar.

Inschrijven